Labdarības koncertā Jaunpils pilī vētras postījumu novēršanai saziedoti 37 246 eiro

© Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

Labdarības koncertā Jaunpils pilī vētras postījumu novēršanai saziedoti 37 246 eiro, aģentūru LETA informēja Jaunpils pils izpilddirektore Inese Gintere.

Jaunpils pils laukumā izskanējis vērienīgs, piecas stundas garš labdarības koncerts "Ar mūziku pret vētru" Jaunpils pils, Jaunpils baznīcas un mājsaimniecību atjaunošanai pēc lielās vētras, kas Jaunpils pagastā plosījās 7.augustā.

Koncertu apmeklēja vairāk nekā 5000 apmeklētāju, kas Jaunpilij bija lielākais pasākuma apmeklētāju skaits, kāds ir pieredzēts, stāsta pils izpilddirektore.

"Esam pārsteigti, laimīgi un iedvesmoti atdot visu savu enerģiju ātrākai pils, baznīcas un vētrā cietušo mājsaimniecību atjaunošanai," pauda Gintere.

Rīkotāji pateicas visiem mūziķiem un aktieriem, kuri ziedoja savu laiku un talantu Valsts nozīmes kultūras pieminekļa- Jaunpils pils glābšanā, kā arī koncerta apmeklētājiem, atbalstītājiem un sadarbības partneriem - skatuves un gaismu meistariem, skaņotājiem, filmēšanas komandai un citiem.

Koncerts bija skatāms arī tiešraidē Jaunpils pils kontos sociālajos tīklos Facebook.

Ziedot būs iespējams līdz pat 31.augustam īpaši izveidotā ziedojumu kontā, kas pieejams vietnē "Bezrindas.lv": "ej.uz/3h2c".

Kā ziņots iepriekš, 7.augusta vētrā pils jumts ir stipri bojāts, tādēļ jumtu nāksies pilnībā noņemt un klāt no jauna, izvērtējot katru vēsturisko dakstiņu atsevišķi.

Tāpat būs jāmaina daļa logu ar visiem rāmjiem dienvidu pusē, kas visvairāk sabojāti vētrā un krusā. Ir norautas un sabojātas arī ārējās palodzes.

Pēc vētras pils apmeklētājiem bija slēgta drošības apsvērumu dēļ. Pēc apsekošanas un ekspertu atzinumu saņemšanas tagad tā atkal atvērta apmeklētājiem, liecina ieraksts pils interneta vietnē.