Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Suitu pusē durvis vērs 10 mājas kafejnīcas

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

19. augustā vēsturiskajā Suitu novadā - Alsungā un Jūrkalnē - jau ceturto reizi notiks "Mājas kafejnīcu dienas." Tās laikā vietējie ļaudis tikai uz vienu dienu vērs savas mājas durvis apmeklētājiem un cienās ar pašu gatavotiem, autentiskiem suitu ēdieniem. Būs iespēja iepazīt bagāto suitu kulināro mantojumu, dzirdēt suitu dziesmas un stāstus, klausīties vietējo muzikantu spēli, dancot, iepazīt suitu tradīcijas, piedalīties radošās darbnīcās un spēlēs, un vēl daudz ko citu. Šogad ciemiņiem durvis vērs 10 mājas kafejnīcās.

Saimnieku gatavotās pildītās kartupeļu pankūkas ar medījuma gaļu, frikadeļu zupu un mazmeitas Lotes speķa pīrāgus varēs baudīt kafejnīcā "Šmāliņ Gārdum".

Kafejnīcā "Trīs labas lietas" sklandrauši tiek cepti vairāk nekā trīs paaudzēs. Recepte pārmantota un joprojām tiek lietota - šeit "Mājas kafejnīcas dienās" sklandrausi varēs gan nobaudīt, gan arī iemācīties, kā to cept.

Kafejnīcā "Ciemos pie Dzidras" varēs baudīt gardas lauku tortes, sklandraušus un saldskābmaizi.

Kafejnīca "Suitu sēta" atrodas vietā ar vairāk nekā 150 gadu senu dzimtas vēsturi. Apmeklētājiem tiks piedāvāta maltīte no dārzā izaugušajiem labumiem, kas gatavoti uz ugunskura.

Apmeklētājus ar "apaļajiem rāceņiem," grūbu biezputru ar sēnēm un ukraiņu boršču sagaidīs kafejnīca "Spanga".

Sātīgus un veselīgus ēdienus piedāvās "Skolas zvans Saulrieta krastā". Ēdienkartē būs ēdieni, kurus gatavos gan no pašu dārzā izaudzētā, gan ievāktā apkārtnes mežā.

Senas un pārbaudītas receptes, kas pagatavotas "pa mūsdienu modei" no svaigiem, Alsungā un apkārtnē dabūtiem labumiem, varēs nogaršot "Pūralādē".

Kafejnīcā "Nāc ēd, lai tik māg brīnās" varēs kārtīgi piesiet dūšu ar kreptīgiem senču ēdieniem, "Kukulīša ceļojums" piedāvās dažādu veidu maizi un plātsmaizītes, kas gatavotas pēc dzimtas tradīcijām, bet ar specializēto kafiju un saldumiem no Āzijas apmeklētājus cienās kefejnīcā "Četri Vēji".