Dobeles novada pašvaldība aicina iedzīvotājus ziņot par vētras radītajiem zaudējumiem

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Dobeles novada pašvaldība aptaujā iedzīvotājus par vētras postījumiem un aicina pieteikt zaudējumus, ziņo pašvaldība.

"Aicinām pagasta iedzīvotājus sazināties ar pārvalžu vadītājiem gadījumos, kad nepieciešams pieteikt plēves jumta pagaidu segumam un izsisto logu aizklāšanai; ir radīti postījumi dzīvesvietās un ir nepieciešama izmitināšana; citos gadījumos, kur nepieciešama pagastu pārvalžu palīdzība saistībā ar vētras radītajiem postījumiem," norādījusi pašvaldība.

Tāpat sociālajā tīklā "Facebook" ievietota saite uz anketu, kurās norādāmi vētras nodarītie postījumi, primāri nepieciešamā palīdzība, kā arī bojājumu uzskaite, kam būs nepieciešams remonts, labošana vai nomaiņa. Anketas arī ir iespējams aizpildīt pagastu pārvaldēs. Pie pieteikuma nepieciešams iesniegt fotofiksācijas ar īpašumā esošajiem bojājumiem.

Kopš vakardienas četrās novada vietās uzstādīti konteineri, kuros drīkst mest šīferus un būvgružus, tai skaitā stiklu, un tuvākajā dienās konteineri tikšot izvietoti vēl vairākās vietās. Katrā no attiecīgajiem konteineriem atļauts izmest tikai šīferus un būvgružus. Konteineri būšot pieejami tik ilgi, cik tie būs nepieciešami iedzīvotājiem.

Dobeles domes priekšsēdētājs Ivars Gorskis (LZS) aģentūrai LETA otrdien pastāstīja, ka vētras laikā norauti jumti un izsiti logiem simtiem ēku, sabojātas ļoti daudzas automašīnas un cita tehnika, kā arī pilnībā iznīcināti sējumi simtiem hektāru platībā.

Daudzviet iedzīvotāji palikuši bez ūdensapgādes un elektrības. Tiek apzināti vientuļie seniori, lai sniegtu viņiem nepieciešamo palīdzību, piemēram, ēdināšanu.

Jau ziņots, ka pirmdien Latviju šķērsoja pērkona negaiss un stipra vētra, kas dažviet atnesa ļoti lielu krusu un intensīvas lietusgāzes, gāžot kokus, izpostot būves, transportlīdzekļus un infrastruktūru.

Latvijā

“Man jau pērnajā rudenī lika saprast, ka turpinājuma nebūs,” teic Valsts valodas centra direktors Māris Baltiņš, komentēdams savu atlaišanu no darba, kas notiks šā gada 29. septembrī. To “lika saprast” Tieslietu ministrija.