Vētra arī Madonas novadā pastrādājusi pamatīgus postījumus

Attēlam ir ilustratīva nozīme. © f64.lv, Kaspars Krafts

Madonas novadā vētras dēļ nogāzušies koki un vairākām ēkām norauti jumti, vēsta Madonas novada pašvaldības priekšsēdētājs Agris Lungevičs.

Viņš atzina, ka vētras postījumi ir diezgan nopietni. Madonā vairākām ēkām, tai skaitā daudzdzīvokļu mājām norauti jumti, visā pilsētā nogāzušies koki, Cesvainē pilnībā iznīcināts liels šķūnis, bet Liezēres pagasta teritorijā, Ozolos, esot pilnībā iznīcināts ciemata mežu masīvs. Arī Ļaudonā un citās vietās esot bijuši lieli postījumi.

"Labā ziņa, ka mums nebija krusa, līdz ar to nav sasisti mašīnu stikli, taču tāpat milzīgs daudzums koku un ēku cietušas. Pirmie zvani no iedzīvotājiem jau bijuši, un skaidrs, ka kaut ko prasīsim valdībai. Atceros, ka 2010.gadā arī bija lielā vētra, un tad arī bija tāda iespēja," sacīja Lungevičs.

Jau ziņots, ka pirmdien īsi pirms plkst.17 Madonas novērojumu stacijā, ierodoties aukstajai atmosfēras frontei, vēja ātrums brāzmās negaisa laikā sasniedza 30 metrus sekundē. Gaisa temperatūra Madonā stundas laikā pazeminājās no +31 līdz +18 grādiem.

Pirmdienas vakarā pērkona negaiss plosījās daudzviet Vidzemē un Latgalē, spēkā sinoptiķu izsludinātais sarkanais brīdinājums.

Svarīgākais