Ceturtdiena, 9.maijs

redeem Einārs, Ervīns, Klāvs

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Daļa deputātu pieprasa atstādināt Rēzeknes domes priekšsēdētāju Bartaševiču

© Kaspars Krafts/F64

Rēzeknes domes opozīcijas deputāti ir nosūtījuši vēstuli finanšu ministram Arvilam Ašeradenam (JV) un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Mārim Sprindžukam (AS) ar aicinājumu detalizēti izvērtēt pilsētas finanšu situāciju, bet uz uzmeklēšanas laiku atstādināt domes priekšsēdētāju Aleksandru Bartaševiču ("Kopā Latvijai"), informēja pašvaldības opozīcijas deputāti.

Vēstulē norādīts, ka Rēzeknes budžetā ir izveidojies budžeta deficīts, kas apdraud pašvaldības funkciju izpildi. "Pašvaldības pašreizējās Bartaševiča vadības rīcība rada aizdomas, ka pašvaldības manta tiek nelietderīgi izšķērdēta, un opozīcijas deputātiem nav pieejama patiesa un pilnīga informācija par šiem procesiem, iespējams, ir apzināti slēpta kopējā pašvaldības finanšu situācija," teikts vēstulē.

Opozīcijas deputāti pauduši bažas, ka pašvaldības struktūrvienību parādu dēļ jaunajā apkures sezonā uzņēmums SIA "Rēzeknes siltumtīkli" nespēs nodrošināt siltumapgādi.

Lai iegūtu pilnīgu informāciju par pašvaldībai nepieciešamajiem taupības pasākumiem, lietderīgu budžeta līdzekļu izlietojumu šogad un iepriekšējos gados, pašvaldības opozīcijas deputāti rosinājuši Finanšu ministriju (FM) un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) veikt padziļinātu pašvaldības budžeta lietderības un finanšu auditu. Tai skaitā arī pašvaldības kapitālsabiedrību darbības izvērtējumu, īpaši pievēršot uzmanību pašvaldības rīcībai ar mantu un finanšu līdzekļiem, iepirkumu procedūrām.

Uz Rēzeknes budžeta auditu un budžeta vadības procesa sakārtošanas laiku tiek rosināts atstādināt domes priekšsēdētāju Bartaševiču.

Vēstuli parakstījuši pieci opozīcijas deputāti: Ināra Groce (NA/LZP/JV/LRA/LP), Jāzeps Korsaks (NA/LZP/JV/LRA/LP), Voldemārs Platacis (K), Juris Guntis Vjakse (NA/LZP/JV/LRA/LP) un Jānis Zeltiņš (P).

Kā vēstīts, Rēzeknes pilsētas budžetā šogad pietrūkst 3,9 miljonu eiro, liecina informatīvais ziņojums par Rēzeknes pašvaldības budžeta situāciju, ar kuru pašvaldības Finanšu pārvaldes vadītājas vietniece Jeļena Siliņa ceturtdien, 27.jūlijā, domes sēde iepazīstināja deputātus.