Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Alūksnes novada pašvaldības vadība Vitenbergam aktualizējusi cietā seguma izbūvi autoceļam Alūksne-Ziemeri-Veclaicene

© Ģirts Ozoliņš/F64

Alūksnes novada pašvaldības vadība satiksmes ministram Jānim Vitenbergam (NA) aktualizējusi cietā seguma izbūvi autoceļam Alūksne-Ziemeri-Veclaicene, aģentūru LETA informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka.

Trešdien reģionālās vizītes laikā ministrs tikās ar Alūksnes novada pašvaldības vadību - domes priekšsēdētāju Dzintaru Adleru (JV), priekšsēdētāja vietniekiem Aivaru Fominu ("Vidzemes partija" un LRA) un Druvi Tomsonu (NA), izpilddirektoru Ingu Berkuli, kā arī apmeklēja vairākus ielu un ceļu posmus.

Sarunā pašvaldībā domes priekšsēdētājs Adlers pateicās Satiksmes ministrijai par sniegto atbalstu un piešķirto valsts budžeta finansējumu Tālavas ielas otrās kārtas pārbūvei, kas dod iespēju sakārtot šo novadam nozīmīgo tranzītielas posmu.

Pašvaldības vadība ministru iepazīstināja ar novadam nozīmīgiem nepieciešamiem ieguldījumiem ceļu infrastruktūrā, piemēram, tranzītielas Pils ielas posmu virzienā uz Liepnu pie "Mežiniekiem".

Tika apspriesti VAS "Latvijas valsts ceļi" plānos iekļautie tuvākie ceļu būvdarbi novada teritorijā, tostarp autoceļa Alsviķi-Ape posms, ceļa Ilzene-Līzespasts dubultās virsmas apstrāde.

Kā norāda Aploka, tikšanās laikā pārrunāti arī tādi jautājumi kā valsts autoceļu pārņemšanas process pašvaldības īpašumā un birokrātiskas procedūras, kas kavē pašvaldības ielu un ceļu infrastruktūras projektu īstenošanu.

Pašlaik novada prioritāte ir cietā seguma izbūve autoceļam Alūksne-Ziemeri-Veclaicene. Sarunā ar satiksmes ministru pašvaldības vadība aktualizēja tā pārbūves jautājumu. Par nepieciešamību sakārtot šo pašlaik grants seguma autoceļu pašvaldībai uzmanību vērsuši vietējie uzņēmēji, kuru darbībai ir būtisks tā tehniskais stāvoklis, tādēļ pašvaldība vērsusies Satiksmes ministrijā. Šis autoceļš ir tuvākais savienojums Alūksnei ar šoseju uz Igauniju un tālāk uz Skandināvijas valstīm. Ceļa seguma kvalitātes uzlabošana sniegtu arī iespēju pilnvērtīgāk izmantot vienu no novada būtiskākajiem resursiem - Alūksnes ezeru.

Tikšanās gaitā pašvaldības vadība vērsa uzmanību arī uz to, ka ir svarīgi, lai valsts un reģionu attīstība būtu vienota un tiktu skatīta kopainā - lai valsts līmeņa plāni sakristu ar pašvaldību iecerēm, un valsts augstākām amatpersonām būtu zināmas katras pašvaldības nozīmīgākās attīstības vajadzības.

Pēc sarunas pašvaldībā satiksmes ministrs Vitenbergs klātienē apsekoja Tālavas ielas otrās kārtas būvdarbu gaitu, kā arī guva priekšstatu par Pils ielas posma pie "Mežiniekiem" pārbūvi satiksmes drošības uzlabošanai, autoceļu Alūksne-Ziemeri-Veclaicene un Alsviķi-Ape stāvokli. Ministrs apskatīja arī jauno Alūksnes Sporta centru un ražošanas ēku "Biznesa stacija" Tālavas ielā 5, Alūksnē.