Pikets Madonas slimnīcas atbalstam pulcējis vairāk nekā 500 cilvēku

© Dzintra Stradiņa

Pikets Madonas slimnīcas atbalstam ceturtdien pie slimnīcas ēkas pulcējis vairāk nekā 500 cilvēku, informē Madonas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Dzintra Stradiņa.

Šodien Madonas slimnīcā viesojās Veselības ministrijas (VM) izveidotā darba grupa, kas izvērtē lokālajās slimnīcās un traumpunktos sniedzamās palīdzības daudzumu un darba organizāciju un no februāra līdz aprīlim plāno apmeklēt visas 11 izvērtējamās slimnīcas.

Rokas nost no Madonas slimnīcas! Neļausim ierēdņiem likvidēt Madonas slimnīcu! – ar šādiem saukļiem 24.februārī Madonā tika sagaidīta Veselības ministrijas izveidotā darba grupa.

Piketa organizatoru – Madonas iedzīvotāju tiesību aizstāvības biedrības aicinājumam atsaukušies vairāk nekā 500 cilvēku, kas bija pulcējušies pie Madonas slimnīcas uzņemšanas nodaļas, lai paustu atbalstu slimnīcas pastāvēšanai.

Veselības ministrijas darba grupas vadītājam valsts sekretāra vietniekam Jurim Bundulim tika iesniegti gan savāktie 15 690 parakstu, gan sabiedriskās organizācijas „Caritas Madona” iedzīvotāju iesniegumi slimnīcas atbalstam.

"Diemžēl, skaidras atbildes uz tiešajiem iedzīvotāju jautājumiem netika sagaidītas. Darba grupa pēc iedzīvotāju uzklausīšanas devās uz slimnīcas zāli, lai pārrunātu situāciju par lokālajām daudzprofilu neatliekamās palīdzības slimnīcām. Uz piketu Madonā bija ieradušies arī slimnīcu vadītāji, kolēģi no Ogres, Aizkraukles, Cēsīm un Smiltenes,"stāsta Stradiņa.

Piketētāji esot vīlušies gan par nesaņemtajām atbildēm, gan to, ka klāt nav bijis veselības ministrs Juris Bārzdiņš (Zaļo un zemnieku savienība), kurš patlaban atrodas ārvalstu komandējumā.

Darba grupas sēde, kas sākās plkst.14, vēl trīs stundas vēlāk nebija beigusies. Madonas novada domes priekšsēdētājs Andrejs Ceļapīters esot ļoti rūpīgi gatavojies šai sanāksmei, izanalizējis katru ciparu un apbruņojies ar spēcīgiem argumentiem, kāpēc Madonas slimnīcai nedrīkstētu atņemt neatliekamās palīdzības funkciju, pastāstīja Stradiņa.

VM pašlaik strādā īpaši izveidota darba grupa, kas vērtē slimnīcās un traumpunktos sniedzamos veselības aprūpes pakalpojumus un izstrādā to kvalitātes vērtēšanas kritērijus, kā arī sniedzamo pakalpojumu apmērus, kas tiks piemēroti no šā gada 1.jūlija.

Darba grupas izvērtējums attieksies uz Alūksnes, Jūrmalas, Krāslavas, Kuldīgas, Madonas, Ogres, Preiļu, Tukuma slimnīcu, Cēsu klīniku, Dobeles apkārtnes slimnīcu, kā arī Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienību.

Latvijā

Valsts drošības dienests pabeidzis izmeklēšanu esošajos kriminālprocesos par prettiesisku darbību Ukrainā, karojot Krievijas pusē. Prokuratūra tiesai nosūtījusi 6 lietas, bet vairākās apturētas, jo, piemēram, persona ir meklēšanā un nav iespējams uzrādīt apsūdzību, Viena no lietām, kas šī iemesla dēļ apturēta ir pret Ilijasu Mahamajevu. Par karošanu Krievijas pusē viņam plāno atņemt Latvijas pilsonību, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums “de facto”, atsaucoties uz iekšlietu ministra Rihards Kozlovska teikto (JV).

Svarīgākais