Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Prātam neaptverama traģēdija Sēlijas pagastā: izdziest zīdaiņa un bērna tēva dzīvība

© Pixabay

Trešdienas vakarā Sēlijas pagasta Zvejnieku līcī noslīka tēvs un viņa mazulis. Policijai nāves apstākļi ir neskaidri – kad operatīvie dienesti ieradās notikuma vietā, ģimenes automašīna jau atradās zem ūdens un tajā iesprostotie cilvēki bija gājuši bojā, vēsta "Degpunktā".

Peldvietas apmeklētāji ceturtdienas rītā plunčājās siltajā ūdenī kopā ar bērniem, nemaz nenojaušot, ka iepriekšējās dienas vakarā tepat pludmalē mediķi neveiksmīgi centās atdzīvināt 36 gadus vecu vīrieti un viņa mazuli. Par nelaimes gadījumu liecina tikai pāris pudeles ar motora dzesēšanas šķidrumu un citas izmētātās sadzīves mantas piekrastē.

Gadu vecā zīdaiņa piena pudelīte joprojām atrodas tepat, kārtīgi nolikta krasta malā. Parka dārzniece stāsta, ka neviens to neuzdrošinās aiztikt vai izmest miskastē. Iespējams, pudelīte neapzināti kalpo kā simboliska piemiņa ģimenei, kuru trešdien piemeklēja neaptverama traģēdija.

Pēc piekrastes reljefa varot spriest, ka 36 gadus vecais vīrietis novietojis automašīnu stāvlaukumā, kas atrodas vistuvāk ūdenim. Kad spēkrats sāka ripot, tēvs, iespējams, metās iekšā salonā un centās izvilkt no automašīnas savu bērnu. Tas nav izdevies, un abi pakļuva zem ūdens. Kur tieši bija novietots spēkrats un kāpēc tas izkustējies no vietas, nav zināms.

Ugunsdzēsēju brigādes darbinieki ap plkst. 18.30 vakarā ienira līcī aptuveni piecus metrus no krasta. Automašīna bija piecu metru dziļumā. Ūdenslīdēji no salona izvilka tēvu un bērnu. Tālāk jau operatīvie dienesti nodarbojās ar apkaimes sakopšanas darbiem.

Notikuma vietā no nogrimušās automašīnas notika degvielas noplūde, tādēļ ugunsdzēsēji glābēji, lai ierobežotu to, uzstādīja absorbējošās bonas 15 metru garumā.

Policijā uzsākts kriminālprocess un nozīmētas ekspertīzes. Likumsargi centīsies arī noskaidrot, kāpēc transportlīdzeklis sāka ripot lejā no kalniņa - iespējams, nebija novilkta rokas bremze.