Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Ogres slimnīcā izcēlies ugunsgrēks; aizdedzies apģērbs uz cilvēka

© f64.lv, Kaspars Krafts

Vakar ap plkst. 22.10 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz ārstniecības iestādi Ogrē. Slimnīcā bija izveidojies sadūmojums, informē VUGD.

Notikuma vietā konstatēts, ka vienā no palātām deg gulta un apģērbs uz cilvēka, ko operatīvi personāls nodzēsa pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās.

Tā kā bija izveidojies sadūmojums, daļa pacientu no ēkas trešā stāva jau bija evakuējušies paši saviem spēkiem, bet daļu evakuēja ugunsdzēsēji glābēji.

Pēc tam tika izvēdinātas telpas un cilvēki varēja šajās telpās atgriezties.

VUGD informē, ka kopumām aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 8. jūnija plkst. 6.30 līdz 9. jūnija plkst. 6.30, VUGD saņēma 58 izsaukumus - 28 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā četrus uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 20 uz glābšanas darbiem, bet desmit izsaukumi bija maldinājumi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega garāžas ārsiena, nojume, vieglās automašīnas, malka, meža zemsedze, koki, siena ruļļi, astoņos gadījumos sausā zāle, zaru kaudze, papeļu pūkas, septiņos gadījumos atkritumi.