Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Latgale varētu kļūt par saistošu tūrisma galamērķi Polijas iedzīvotājiem, uzskata vēstniece

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Latgale, pateicoties kopīgajai vēsturei, varētu kļūt par saistošu tūrisma galamērķi Polijas iedzīvotājiem, Latgales Tūrisma forumā Lūznavas muižā pauda Polijas vēstniece Monika Mihališina.

Kā informē foruma pārstāve Santa Rudze, Latgalē joprojām sastopamas piemiņas vietas Poļu-zviedru karam (1600-1629), kā arī dažādas poļu muižas un tām piegulošās teritorijas, katoļu baznīcas, senas kapuvietas, liecības par Atbrīvošanas cīņām Latgalē.

Šādus apskates objektus vajadzētu padarīt pieejamākus poļu tūristiem, uzsvēra Mihališina, kā arī norādīja uz konkrētām darbībām sadarbības attīstībai tūrisma sfērā.

Diskusijā par tūrisma nozares izaicinājumiem foruma dalībnieki minēja, ka vajadzētu domāt par ikviena objekta "zīmolvedību", lai veicinātu to atpazīstamību. Jau tagad ir manāms citu reģionu pieņēmums, ka "Latgale ir tālu", taču faktiski tāpat kā citi reģioni arī Latgales tūrisma objekti ir pieejami. Kā Latgales tūrisma potenciāls forumā tika minēts etniskais tūrisms, holokausta liecības un citas vēsturiskās apskates vietas.

Par veiksmīgākajiem Latgales tūrisma objektiem foruma dalībnieki nosauca Latgales vēstniecību "Gors", Rotko centru, Aglonas baziliku un Lūznavas muižu.

Pasākumu organizēja Latgaliešu kultūras biedrība, Rēzeknes novada pašvaldība un Latgales kongresa lēmumu izpildes padome.

Nākamais pasākums, kas notiks 25.augustā, būs veltīts izglītības tēmai, un to varēs vērot tiešsaistē.