Sestdien Stopiņu pagastā dzēsta saimniecības ēka un dzīvojamā māja

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Vakar no rīta Ropažu novada Stopiņu pagastā dega saimniecības ēka 65 kvadrātmetru platībā un blakus esošā divstāvu dzīvojamā māja 15 kvadrātmetru platībā, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Gribuste.

Dzēšanas darbos piedalījās 15 ugunsdzēsēji, un darbi noslēdzās plkst.15.04.

Pagājušajā naktī plkst.1.57 naktī ugunsdzēsēji devās uz Mārupes novada Mārupes pagastu, kur dega pie vienstāva dzīvojamās mājas piebūvēta terase septiņu kvadrātmetru un mājas jumts piecu kvadrātmetru platībā. Pirms glābēju ierašanās no mājas evakuējās četri cilvēki. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst.4.30 no rīta.

Šorīt plkst.05.26 VUGD saņēma informāciju, ka Eduarda Smiļģa ielā, Rīgā, divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva kāpņu telpā ir izveidojies spēcīgs sadūmojums. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka dzīvoklī uz plīts ir piededzis ēdiens 0,1 kvadrātmetra platībā. Dzīvoklī atrasts aizmidzis cilvēks, kurš pamodināts un izglābts.

Pagājušajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 65 izsaukumus, tajā skaitā 38 uz ugunsgrēku dzēšanu, četrus uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet desmit izsaukumi bija maldinājumi.

Svarīgākais