Turpinās septiņgadīgās Justīnes meklējumi; kāda ir pazušanas pamatversija?

© Valsts policija

Turpinās plaši Rogovkā pazudušās septiņgadīgās Justīnes meklēšanas pasākumi

Kopš meitenes pazušanas plaši dienestu un brīvprātīgo spēki ir vairākkārt pārbaudījuši ciema teritoriju un tās apkārtni. Arī šonakt turpinājušies aktīvi meklēšanas pasākumi. Pagaidām diemžēl bez būtiskiem panākumiem, bet darbs turpinās un pazudusī meitenīte tiek meklēta.
Valsts policija pārbauda visas versijas, taču kā pamatversija tiek izvirzīta, ka meitenīte pašrocīgi pametusi mājas pagalmu un devusies prom nezināmā virzienā. Ik pa laikam tiek saņemti iedzīvotāju zvani no dažādām Latvijas vietām, ka ir redzēta Justīnei līdzīga meitene, taču šobrīd tie ir bez pozitīva rezultāta.
Justīnes meklēšanā iesaistīts plašs cilvēkresursu skaits no Valsts policijas, Valsts robežsardzes, Zemessardzes, brīvprātīgo organizācijām, brīvprātīgajiem. Tāpat piesaistīts Valsts robežsardzes helikopters, tiek izmantoti Valsts policijas droni, tostarp ar termokameru, Valsts robežsardzes kinologi.
Valsts policija izsaka pateicību brīvprātīgajiem, kuri līdz šim brīdim iesaistījās septiņgadīgās meitenes meklēšanas pasākumos.
Šodien jau kopš sešiem rītā darbu turpina liels brīvprātīgo skaits un ir jau nokomplektētas vairākas meklētāju grupas, tāpēc plašāka brīvprātīgo iesaiste šobrīd nav nepieciešama. Rūpēs par brīvprātīgo drošību, aicinām iedzīvotājus pašrocīgi neizvērst meklēšanas pasākumus! Ja būs nepieciešama plašāka brīvprātīgo iesaiste, policija par to nekavējoties informēs!
Tāpat aicinām ikvienu, kura rīcībā ir informācija, kas sekmētu meitenes atrašanu, nekavējoties zvanīt pa tālruņa numuru 67006734 vai 110!
Jau ziņots, ka turpinot meklēt septiņgadīgo Justīni Reinikovu, pārbaudītas arī ūdenstilpnes.
Papildu piesaistītajam Valsts robežsardzes helikopteram un Valsts policijas droniem, kas aprīkoti arī ar termokameru, tuvākos dīķus un vecās akas pārmeklēja arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ūdenslīdēji.
Atgādinām, ka Justīne Reinikova bija ģērbusies īsā rozā virsjakā, baltā džemperī, melnās džinsa biksēs, melnos auduma apavos. Viņas augums 124 cm, gaiši mati līdz pleciem. Meitenei ir veselības problēmas, viņa nerunā.
Šobrīd par notikušo ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13. nodaļas.
Justīne Reinikova 5. maijā, ap pulksten 19.00 izgāja no dzīvesvietas Rēzeknes novadā, Nautrēnu pagastā, Rogovkā, un līdz šim brīdim nav atgriezusies, kā arī nav zināma viņas atrašanās vieta.

Svarīgākais