Ropažu novadā izcēlies plašs ugusgrēks trīsstāvu ēkā; evakuēti 67 cilvēki

© f64.lv, Kaspars Krafts

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) piektdien plkst.11.06 saņēma izsaukumu uz Ropažu novadu, kur ugunsgrēka dēļ no trīsstāvu sabiedriskās ēkas evakuējās 67 cilvēki, informē VUGD.

Ēkā dega dzīvoklis 25 kvadrātmetru platībā. Notikumā cieta viens cilvēks. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst.13.59.

Savukārt plkst.16.43 tika saņemts izsaukums uz Bāra ceļu Jelgavā, kur dega vienstāva dzīvojamā māja 60 kvadrātmetru platībā. Plkst.20.55 ugunsgrēks likvidēts. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies divi cilvēki.

Dienvidkurzemes novada Dunikas pagastā piektdien dega vienstāva dzīvojamās mājas jumts 250 kvadrātmetru platībā. VUGD izsaukumu saņēma plkst.20.17. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no ēkas bija evakuējušies septiņi cilvēki. Plkst.1 ugunsgrēks tika likvidēts.

Mājoklī par ugunsgrēku bija signalizējuši uzstādītie dūmu detektori. Notikuma vietā strādāja arī četri Rucavas un trīs Dunikas pašvaldību formējumu ugunsdzēsēji.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 61 izsaukumu - 26 uz ugunsgrēku dzēšanu, no tiem piecus uz kūlas ugunsgrēkiem, 27 uz glābšanas darbiem un vēl astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais