Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

FOTO: Jūrmalas parkos uzziedējuši tūkstošiem krāšņu ziedu

© Artis Veigurs

Vēloties radīt pavasarīgas sajūtas Jūrmalas iedzīvotājiem un viesiem, parkos, skvēros un pilsētas zaļajās zonās iestādīti vairāk nekā 33 000 sīpolpuķu, informē pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Dobēs tiek kombinētas dažādu augstumu un krāsu tulpes ar narcisēm, papildinot tās ar lielāka auguma akcentiem, piemēram, fritilārijām un dekoratīviem sīpoliem, kopā veidojot vienotu ansambli.

Pašlaik pilsētas puķudobes ar pavasarīgo krāsu gammu piepilda atraitnītes. Gandrīz 17 000 to stādu Jūrmalai izaudzēti kokaudzētavas "Bulduri" siltumnīcās. Šogad īpašs akcents likts uz dzelteniem, baltiem un oranžiem toņiem, kas iekrāsos pilsētas apstādījumus.

Siltumnīcās vēl aug un pieņemas spēkā 10 000 vasaras puķu stādu, kuri tiek audzēti puķu kastēm un podiem, kas siltajās maija dienās tiks izvietoti pie apgaismes stabiem, uz Dzintaru viadukta tilta margām un citviet pilsētā.

Jūnija sākumā pavasara sīpolpuķes un atraitnītes nomainīs ap 11 000 vasaras puķu stādu, kas turpinās priecēt līdz pat oktobrim.