Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Te ir darbs! Alga par pārvaldnieka pienākumu pildīšanu 7000 eiro mēnesī

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Ventspils brīvostas pārvalde izsludinājusi konkursu uz Ventspils brīvostas pārvaldnieka amatu, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Mēneša atalgojums Ventspils brīvostas pārvaldniekam paredzēts 7000 eiro apmērā pirms nodokļu nomaksas.

Pieteikties konkursam var līdz 2023.gada 8.maijam (ieskaitot).

Ventspils brīvostas pārvaldnieka amata pretendentiem prasīta akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība vadībzinībās, finansēs, ekonomikā, uzņēmējdarbībā, tiesību zinātnēs, inženierzinātnēs vai citā pielīdzināmā jomā, kas nodrošina nepieciešamo zināšanu un kompetenču kopumu, lai profesionāli pildītu amata pienākumus.

Par priekšrocību tiks uzskatīta augstākā izglītība vai papildu augstākā izglītība, kas saistīta ar transporta nozari, piemēram, ostu pārvaldībā, transportā un loģistikā, vai arī augstākā izglītība vai papildu augstākā izglītība, kas saistīta ar ostu nozari, piemēram, navigācijā, kuģu vadībā.

Tāpat prasīta vismaz piecu gadu profesionālā darba pieredze Ventspils brīvostas pārvaldnieka amatam līdzvērtīgā vadošā amatā tādas kapitālsabiedrības, organizācijas vai iestādes vadībā, kas atbilst vismaz diviem no trim kritērijiem: pārskata gada bilances kopsumma ir ne mazāka par četriem miljoniem eiro, pārskata gada neto apgrozījums ir ne mazāks par astoņiem miljoniem eiro un pārskata gada vidējais darbinieku skaits ir vismaz 100.

Par Ventspils brīvostas pārvaldniekam līdzvērtīgu amatu tiks atzīts valdes locekļa, uzņēmuma vai iestādes vadītāja vai cita augstākā līmeņa vadības amats, kas tieši atskaitās uzņēmuma vadībai vai valdei.

Tāpat kandidātiem prasītas valsts valodas zināšanas augstākajā pakāpē (C2 līmenis), kā arī angļu valodas zināšanas vismaz B2 līmenis mutvārdu saziņas prasmēs. Prasīta arī nevainojama reputācija, kas nozīmē, ka nav iemesla pamatotām šaubām par personas nevainojamu reputāciju un nav pierādījumu, kas liecinātu par pretējo.

Otrajā vērtēšanas kārtā notiks intervijas ar pretendentiem. Pretendentiem būs jāiesniedz redzējuma prezentācija par Ventspils brīvostas pārvaldes darbības prioritātēm, attīstību un Ventspils brīvostas pārvaldnieka kompetencē esošajiem primārajiem darbiem (prezentācijas formā līdz 15 minūtēm).

Jau vēstīts, ka šogad 1.martā amatu atstāja Ventspils brīvostas pārvaldnieks Andris Purmalis.

Šobrīd Ventspils brīvostas pārvaldes darbu vada Ventspils brīvostas pārvaldnieka vietnieks, Mārketinga un attīstības nodaļas vadītājs Igors Udodovs.

Tāpat ziņots, ka Ventspils ostas termināļos šogad pirmajos trijos mēnešos pārkrauti 3,14 miljoni tonnu kravu, kas ir par 20,9% mazāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā, kas atbilst prognozēm par sankciju un ģeopolitiskās situācijas ietekmi uz tranzītkravu apgrozījumu.

Pēc pārkrauto kravu apmēra Ventspils osta ir otra lielākā osta Latvijā.