Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Divas nāves mājdzemdībās - tiesa lemj likvidēt Pirmās Evaņģēliskās Jēzus draudzi

© Gints Ivuškāns/F64

Senāta Civillietu departaments 12.aprīlī, izskatot reliģiskās organizācijas "Pirmā Evaņģēliskā Jēzus draudze" kasācijas sūdzību par Vidzemes apgabaltiesas 2023.gada 20.janvāra spriedumu, nolēma atteikties ierosināt kasācijas tiesvedību lietā.

Šādu lēmumu Senāts pieņēma, jo kasācijas sūdzības argumenti nerada pamatu uzskatīt, ka pārsūdzētajā spriedumā ietvertais lietas rezultāts ir nepareizs un ka izskatāmajai lietai ir būtiska nozīme vienotas tiesu prakses nodrošināšanā vai tiesību tālākveidošanā. Līdz ar Senāta lēmumu stājas spēkā spriedums, ar kuru apmierināta ģenerālprokurora prasība par reliģiskās organizācijas "Pirmā Evaņģēliskā Jēzus draudze" darbības izbeigšanu.

Izskatāmajā lietā ģenerālprokurors vērsās tiesā ar prasību par reliģiskās organizācijas "Pirmā Evaņģēliskā Jēzus draudze" darbības izbeigšanu.

Izskatot lietu pirmajā instancē, Vidzemes rajona tiesa 2022.gada 26.augustā prasību noraidīja, izsakot draudzei brīdinājumu.

Izskatot lietu apelācijas kārtībā, Vidzemes apgabaltiesa nosprieda ģenerālprokurora prasību apmierināt.

Jau ziņots, ka 21 gadus vecajai sievietei 2019.gada 14.maijā sākās dzemdības. Viņas tolaik 25 gadus vecais vīrs Renārs, 51 gadus vecais tēvs Valdis Simsons un 40 gadus vecā reliģiskās draudzes garīgā līdera sieva Solvita Dāvida nolēmuši dzemdības pieņemt paši, lai arī nevienam no viņiem nav medicīniskas izglītības.

Dzemdību rezultātā bērns piedzimis nosmacis, bet māte vēlāk nomirusi no vissmagākās grūtniecības toksikozes formas - eklampsijas.