Jēkabpils mērs: Plūdu draudu pilsētai pašlaik nav

© Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

Jēkabpilī ūdens līmenis kāpis līdz 5,83 metru līmenim, un plūdu draudu pilsētai patlaban nav, aģentūrai LETA sacīja Jēkabpils novada mērs Raivis Ragainis (LZP).

Mērs uzskata, ka plūdu draudu pilsētai patlaban nav. Pie 6,3 metru līmeņa sāk darboties pārgāzne. Pretestības ūdenim šobrīd nav, straume nav traucēta, ledus nav, līdz ar to arī bīstamības nav.

Dunavā un Dignājā ir pārplūduši ceļi, ir mājsaimniecības, kas nogrieztas no ārpasaules. Šīm mājsaimniecībām tiek gatavotas un piegādās pārtikas pakas.

Uz Lieldienām ūdens līmenis varētu kristies, prognozē Ragainis. Lai gan Daugavas augštecē vēl ir lielas ūdens masas, kas nāks uz Jēkabpili, Ragainis domā, ka tie būs tikai augsta ūdens līmeņa pali un pilsēta nepārplūdīs.

Valsts austrumu daļā ir plaši applūdušas palienes un zemākās vietas. Ūdenslīmeņa kāpums turpinās Daugavā, ziņots Plūdu riska informācijas sistēmā.

Spēkā ir dzeltenais brīdinājums par augstu ūdenslīmeni valsts austrumu daļā un oranžais brīdinājums Daugavas posmā lejpus Daugavpilij.

Aizvadītajā diennaktī ūdens līmenis Daugavā turpināja paaugstināties Piedrujas-Pļaviņu posmā par 6-15 centimetriem. Daugavas baseina upēs ūdenslīmenis pazeminās vai svārstās.

Daugavā ūdenslīmenis turpinās paaugstināties arī tuvākajās dienas, Daugavas palienes un zemākās būs applūdušas ilgāku laiku. ES ārkārtas situāciju pārvaldības rīka "Copernicus" informācija liecina, ka 3.aprīļa agrā rītā Daugavas baseinā bija applūduši 7 2201 hektāri, un pusotras dienas laikā applūdušās teritorijas bija pieaugušas par 1 805 hektāriem.

Latvijā

Joprojām jauna, vienmēr stilīga un tālredzīga – tā var raksturot Jūrmalas Valsts ģimnāzijas direktori Ievu Tarandu, kura Skolotāju dienā organizē zibakciju, lai atgādinātu sabiedrībai, ka ikviens skolotājs “ir jāatbalsta, jo viņš ir cilvēks, kas uzticīgi pilda savas valsts prāta un dvēseles uzlikto darbu”. Kādi šodien ir skolēni? Kā viņiem par daudz, bet kā pietrūkst? Par to un daudz ko citu – saruna ar Ievu Tarandu. Lai gaiša gandarījuma pilna Skolotāju diena!

Svarīgākais