Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Vangažos par 1,7 miljoniem eiro būvēs prettrokšņu sienu

© f64.lv, Dāvis Ūlands

Vangažos, Vidzemes šosejas (A2) kreisajā pusē par 1,702 miljoniem eiro būvēs prettrokšņu sienu, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) pārstāvji.

Kompānijā skaidro, ka 1055 metru posmā tiks izbūvēta trokšņu sienu kombinētā sistēma uz dzelzsbetona bloku pamatiem. Sienas augstums būs 3-5,5 metri.

Līgums paredz, ka būvdarbi ilgs līdz jūnija beigām.

Uzņēmumā skaidro, ka jaunā būve mazinās troksni, kas no Vidzemes šosejas nonāk līdz Vangažu iedzīvotājiem. Projekts tiek īstenots atbilstoši Rīcības plānam trokšņa samazināšanai valsts autoceļiem un tajā dotajiem risinājumiem.

Atbilstoši prasībām trokšņa sienām jānodrošina A3 (8-11decibeli) vai augstāka skaņas absorbcijas klase un B3 (virs 24 decibeli) skaņas izolācijas klase, skaidro LVC.

Vienlaikus uzņēmumā norāda, ka piektdien būvdarbu zonā tiek izvietoti satiksmes organizācijas līdzekļi, bet nākamnedēļ tiks sākti zemes darbi un uzbēruma izbūve.

Patlaban posmā saglabājas līdzšinējais braukšanas ātrums - 70 kilometri stundā, bet būvdarbu gaitā tas var tikt samazināts līdz 50 kilometriem stundā, brīdina LVC.

Projektu izstrādāja SIA "Projekts EAE", būvdarbus veiks SIA "Tilts", bet būvuzraudzību - AS "Ceļuprojekts".