Pateicoties pašvaldības stipendijai, Kuldīgas novadam izdevies piesaistīt vienu ģimenes ārstu-rezidentu

© Aigars Eglīte

Ceturtdien Kuldīgas novada domes deputāti nolēma piešķirt Kuldīgas novada pašvaldības stipendiju Krišjānim Villeram, kurš papildinās Rūtas Eglītes ģimenes ārstu kolektīvu Kuldīgā, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Villers ir Latvijas Universitātes Rezidentūras attīstības programmas otrā studiju gada pilna laika klātienes otrā līmeņa augstākās profesionālās izglītības studiju programmas rezidents. Villeram piešķirta stipendija 100% apmērā no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas stipendijas piešķiršanas brīdī - 620 eiro mēnesī. Stipendiju viņš saņems visu atlikušo studiju laiku.

Par stipendijas piešķiršanu pretendents ar pašvaldību un ģimenes ārsti Eglīti slēgs trīspusēju līgumu, līgumā nosakot piešķirtās stipendijas apmēru un izmaksas kārtību, līdzēju atbildību un saistības, tai skaitā nostrādāt praksē vismaz trīs gadus pēc studiju pabeigšanas, kā arī līguma izbeigšanas kārtību.

Stipendija ir viens no veidiem, kā pašvaldība cenšas novadam piesaistīt jaunus ģimenes ārstus, kuru reģionā trūkst.

Latvijā

Rēzeknē notiekošajā Latgales rajona tiesas prāvā, kurā par nelikumīgas robežas šķērsošanas organizēšanu apsūdzēta biedrības “Gribu palīdzēt bēgļiem” aktīviste Ieva Raubiško, prokurore apsūdzētajai lūgusi piespriest viena gada un sešu mēnešu cietumsodu.

Svarīgākais