Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Iereibis autovadītājs no soda cenšas atpirkties ar 200 eiro lielu kukuli

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

22.martā ap pulksten 00:03 Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Ziemeļlatgales iecirkņa Reaģēšanas nodaļas amatpersonas apturēja VW markas transportlīdzekli, kura vadītājs bija sēdies pie automašīnas stūres alkohola reibuma stāvoklī. Ar mērķi izvairīties no atbildības, vīrietis policijas darbiniekiem piedāvāja kukuli.

Policijas darbinieki, 22.marta pusnaktī, veicot patrulēšanu Rēzeknē, konstatēja, ka kāds VW markas transportlīdzekļa vadītājs pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus, veicot pagriešanās manevru tam neparedzētā vietā. Transportlīdzeklis tika apturēts un dokumentu pārbaudes brīdī policijas darbiniekiem radās aizdomas par to, ka vīrietis ir sēdies pie transportlīdzekļa stūres alkohola reibumā.

Lai pārbaudītu šo faktu, tika veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpojamajā gaisā, kura apliecināja faktu, ka persona ir vadījusi transportlīdzekli alkohola reibumā - 1,8 promiles. Lai izvairītos no paredzētās atbildības par likumpārkāpumu transportlīdzekļa vadītājs - 1973.gadā dzimis vīrietis, mēģināja piekukuļot policijas darbiniekus, piedāvājot 200 eiro lielu kukuli.

Šobrīd vīrietim par šāda veida darbībām, kukuļa došanu policijas darbiniekiem, draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 323.panta pirmās daļas.

Atgādinām, ka kukuļu došana saskaņā ar Krimināllikumu ir sodāma pēc 323. panta un par šādu noziedzīgu nodarījumu paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbi, vai naudas sods.

Valsts policija aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un ievērot ceļu satiksmes noteikumus!