Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Jēkabpils mērs: Ūdens līmeņa paaugstināšanās pagaidām nerada bīstamību iedzīvotājiem

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Daugavā pie Jēkabpils šobrīd nav ledus sablīvējumu vai citu šķēršļu, tādēļ ūdens līmeņa paaugstināšanās saistībā ar kūstošo ledu un sniegu neradīs bīstamību iedzīvotājiem, informē Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis (LZP).

Šonedēļ, gaisam kļūstot siltākam, notiek strauja sniega un ledus kušana, palielinās upju notece un kāpj ūdens līmenis. Atbildīgie speciālisti seko līdzi situācijai, taču šobrīd nav indikāciju tam, ka ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils celtos tik strauji, lai radītu kādus būtiskus draudus pilsētas aizsargdambim, skaidro Jēkabpils mērs.

Arī pārējā novada pašvaldības teritorijā mazajās upēs ūdens līmenis celsies, zemākās palienes, iespējams, applūdīs, jo kūstošā sniega daudzums ir ievērojams, taču būtiskus plūdu draudus tas neradīs.

Kā LETA jau ziņoja, kopš marta sākuma Daugavā pie Zeļķiem ūdens līmenis pazeminājies par metru, 5.marta rītā noslīdot līdz 4,75 metriem virs novērojumu stacijas nulles punkta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Februāra pēdējā dienā ūdens līmenis bija sasniedzis sešu metru atzīmi, savukārt janvāra plūdu maksimums bija 8,6 metri.

Augšpus Pļaviņām Daugavā februāra otrajā pusē krājās vižņi un ūdens līmenis pie Zeļķiem cēlās par trim metriem, bet marta pirmajā nedēļā, laikam kļūstot siltākam, vižņu iešana mitējās.