Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Aprīlī Ventspilī ievērojami augs siltumenerģijas apgādes tarifs

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Pašvaldības SIA "Ventspils siltums" siltumenerģijas apgādes pakalpojuma tarifs no 10.aprīļa pieaugs par 62%, sasniedzot 89 eiro par megavatstundu (MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), liecina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) publiskotā informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Atbilstoši SPRK lēmumam "Ventspils siltums" siltumenerģijas ražošanas tarifs turpmāk būs 68,46 eiro par MWh, siltumenerģijas pārvades un sadales tarifs būs 19,61 eiro par MWh, bet siltumenerģijas tirdzniecības tarifs būs 0,93 eiro par MWh, tādējādi siltumenerģijas gala tarifam sasniedzot 89 eiro par MWh.

Šobrīd "Ventspils siltums" siltumenerģijas apgādes pakalpojuma tarifs ir 54,9 eiro par MWh.

SPRK paziņojumā arī minēts, ka "Ventspils siltuma" siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu veidojošajās izmaksās ir iekļautas šķeldas, akmeņogļu, dīzeļdegvielas un kokskaidu granulu kā kurināmā izmaksas.

Vienlaikus SPRK arī piešķīrusi kompānijai "Ventspils siltums" atļauju pašai noteikt siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifus kurināmā cenu izmaiņu gadījumā un gadījumā, ja iepriekšējā finanšu gadā komersantam ir izveidojušās neparedzētās izmaksas vai ieņēmumi noteiktām izmaksu pozīcijām.

Kompānijai "Ventspils siltums" noteikts pienākums turpmāk pašai savlaicīgi noteikt siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifus gadījumā, ja kurināmā cenas būs zemākas nekā atbilstošās cenas piemērotajā siltumenerģijas gala tarifā un ja kurināmā cenu izmaiņas ietekmēs siltumenerģijas apgādes pakalpojumu izmaksu samazinājumu, kas rada vismaz 0,5 eiro ietekmi uz gala tarifu.

Tāpat "Ventspils siltumam" noteikts pienākums pašai noteikt siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifus gadījumā, ja iepriekšējā finanšu gadā radušies neparedzētie ieņēmumi, pieskaitot siltumenerģijas apgādes pakalpojumu gala tarifam neparedzēto ieņēmumu komponenti.

Ja mainās tarifus ietekmējošie faktori vai "Ventspils siltums" neievēros lēmumā noteikto, regulators varēs rosināt tarifu pārskatīšanu un atcelt šo lēmumu.

Jau vēstīts, ka "Ventspils siltuma" apgrozījums 2021.gadā bija 8,26 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa bija 1,582 miljoni eiro.

Kompānija "Ventspils siltums" reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 5 341 410 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. "Ventspils siltuma" vienīgā īpašniece ir Ventspils valstspilsētas pašvaldība.