Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Teju triju promiļu apreibināts vīrietis vairākas stundas meklē bisi, kas mētājas pie dīvāna

© Gints Ivuškāns /F64

Šonakt Valsts policijas amatpersonas saņēma informāciju, ka Grobiņā, kādā īpašumā esot nozagta medību bise, portālu "liepajniekiem.lv"informēja likumsargu pārstāve Madara Šeršņova.

Policisti, kas ieradās notikuma vietā, šaujamieroci atrada, taču secināja, ka tas tika nevērīgi glabāts - neatradās seifā.

Ņemot vērā, ka vīrietis bija gandrīz trīs promiļu reibumā, šaujamieroči un munīcija tika izņemta, kā arī pret viņu uzsākts administratīvā pārkāpuma process.

2. martā ap pulksten vieniem naktī Valsts policijā saņemta informācija no Dienvidkurzemes novada Pašvaldības policijas amatpersonām, ka Grobiņā kādam vīrietim, iespējams, nozagta medību bise.

Vīrietis pašvaldības policijai apgalvoja, ka jau vairākas stundas meklējot savu medību ieroci un nevarot to atrast, taču, uzdodot vīrietim vairāk jautājumu, vīrieša teiktais katru reizi atšķīrās no iepriekš sacītā.

Tāpat konstatēts, ka seifs ir atvērts un tajā glabājas munīcija.

Medību ierocis pamanīts pie dīvāna un vīrietis nevarēja paskaidrot, kā tas tur nonācis.

Valsts policijas amatpersonas notikuma vietā veica alkohola pārbaudi vīrieša izelpā un konstatēts, ka viņš atradies 2,91 promiļu reibumā.

Pret vīrieti uzsākts administratīvā pārkāpuma process par šaujamieroča aprites noteikumu pārkāpšanu, ko izdarījusi persona, kurai ir attiecīgā ieroču atļauja.