Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Dobeles novada dome nolemj likvidēt Lejasstrazdu sākumskolu

© Pixabay

Dobeles novada domes sēdē deputāti šodien lēma par Lejasstrazdu sākumskolas likvidāciju un pirmo klašu skaitu novada skolās.

Lēmums par Lejasstrazdu sākumskolas likvidāciju, pievienojot to Dobeles 1.vidusskolai, tapis, lai paaugstinātu izglītības kvalitāti un racionāli izmantotu līdzekļus, ziņojumā domes sēdē pauda Domes priekšsēdētāja vietnieks izglītības, kultūras, sporta un sociālajā jomā Guntis Safranovičs (LZS).

Jautājums esot apspriests ar abu skolu vadību, pedagogiem, darbiniekiem, kā arī audzēkņu vecākiem, un iebildumi nav saņemti, sacīja Safranovičs.

Deputāte Kristīne Briede (LRA) bilda, ka pirms tik svarīga lēmuma pieņemšanas būtu vajadzīgs dzirdēt direktoru viedokli arī klātienē, domes sēdē, nevis tikai dzirdēt atreferējumu par kuluāros notikušām pārrunām.

"Viņas šeit nav aicinātas," atbildēja Safranovičs.

Lēmums tika pieņemts, balsojot 15 deputātiem par, vienam atturoties un vienam nebalsojot.

Lejasstrazdu sākumskolā skolēnu skaits pēdējo astoņu gadu laikā nav būtiski mainījies, liecina Dobeles novada pašvaldības sniegtā informācija. 2014.gada 1.septembrī skolas kopējais skolēnu skaits bija 67, 2020.gada 1.septembrī - 57, bet 2022.gada 1.septembrī - 69 skolēni.

Vienbalsīgi - ar 17 balsīm par - tika pieņemts lēmums par Dobeles novada pašvaldības dibināto izglītības iestāžu 1.klašu skaitu 2023./2024. mācību gadā. Dobeles novada lauku skolās plānota pa vienai pirmajai klasei, Dobeles sākumskolā un 1.vidusskolā - pa trim pirmajām klasēm, Auces vidusskolā - divas pirmās klases.