Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Ugunsnelaime Mārupē: VUGD turpina dzēšanas darbus

© f64.lv, Gints Ivuškāns

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no 7. februāra plkst. 6.30 līdz 8. februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 40 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, 12 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 15.14 VUGD saņēma informāciju, ka Mārupes novada Mārupes pagastā ražošanas ēkā ir izcēlies ugunsgrēks.

Jau ziņojām, ka notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēkā notiek atklāta degšana un liesmas strauji izplatās, notiek uzliesmojumi, kā arī izveidojies spēcīgs sadūmojums.

Plkst. 19.11 ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās ierobežot liesmu izplatīšanos, bet konstrukciju jaukšanas un liešanas darbi vēl turpinās arī šorīt.

Divstāvu ražošanas ēka dega 600 m2 un blakus novietotā produkcija 20 m2 platībā, kā arī karstuma ietekmē bojātas trīs automašīnas. Saskaņā ar NMPD sniegto informāciju, slimnīcā nogādāti divi ugunsgrēkā cietušie, bet vienam palīdzība sniegta uz vietas. Lai novērstu iespējamo piesārņojumu, ugunsdzēsēji glābēji tuvumā esošajā novadgrāvī izvietoja absorbējošās bonas.

Dzēšanas darbos tika iesaistīti plaši VUGD spēki - gandrīz 50 ugunsdzēsēji glābēji, deviņas autocisternas, trīs autokāpnes un ķīmijas auto, kā arī Starptautiskās lidostas "Rīga" ugunsdzēsēju komanda ar autocisternu (36 tonnas ūdens) un personālu. Notikuma vietā strādāja NMPD, Valsts policijas un Valsts vides dienesta pārstāvji. Valsts policija un Mārupes novada pašvaldības policija notikuma vietā palīdzēja regulēt satiksmi. Notikuma vietā bija izveidots operatīvais štābs, kurā iesaistīti pārstāvji no dienestiem un uzņēmuma.