Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Jaunjelgavā atklās saulespuķu dārzu Ukrainas atbalstam

© unsplash.com

Pieminot Krievijas nepamatotā iebrukuma Ukrainā gadadienu, piektdien, 24.februārī, plkst.13 Jaunjelgavā "uzziedēs" saulespuķu dārzs.

Vairāk nekā 150 saulespuķes, izgatavotas no finiera, tiks uzstādītas Jaunjelgavas Vecpilsētas parkā, lai līdz pat pavasarim atgādinātu par notikumiem Ukrainā un nestu cerību, ka nav vairs tālu diena, kad okupanti tiks padzīti no ukraiņu zemes, pauda pašvaldībā.

Pasākums tiks atklāts ar Aizkraukles novada vadības uzrunu un Zemessardzes 55.kājnieku bataljona kapelāna aizlūgumu par Ukrainas karā kritušajiem. Pasākumu kuplinās Jaunjelgavas kultūras centra vokālā grupa "Fridrihštate", kā arī Pētera Barisona Aizkraukles mūzikas skolas skolotāji Artūrs Zemnieks un Līga Butāne ar audzēkņiem. Visi pasākuma apmeklētāji tiks cienāti ar ukraiņu tradicionālo boršču, kuru būs sarūpējuši Jaunjelgavā dzīvojošie ukraiņi. Līdzdarboties pasākumā rīkotāji aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju, īpaši ukraiņus, kuri pagaidu mājas atraduši Aizkraukles novadā un citviet Latvijā.

Sadarbībā ar biedrību "SOS palīdzība Ukrainas armijai" tiks organizēta ziedojumu paku vākšana un piegāde Ukrainā karojošajiem. Pasākuma rīkotāji laipni aicina ikvienu pasākuma apmeklētāju sagatavot paku, kurā pēc paša ieskatiem var salikt baterijas, lukturus, pārsējus, vitamīnus, saldumus, zeķes, higiēnas preces, un citas noderīgas lietas. Šīs pakas biedrības "SOS palīdzība Ukrainas armijai" pārstāvji nogādās uz Ukrainu februāra beigās.

24.februārī apritēs gads, kopš Krievijas prezidents Vladimirs Putins izsludināja vispārēju iebrukumu Ukrainā.