Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Vēl tikai svētdien Jelgavā iespējams aplūkot Ledus skulptūru festivālu

© Gundars Skuja

Šogad ledus mākslas darbus par tēmu "Senās dievības" veidoja 30 profesionāli tēlnieki no 12 valstīm: Indonēzijas, Mongolijas, Čehijas, Lielbritānijas, Somijas, Nīderlandes, Vācijas, Īrijas, Ukrainas, Polijas, Lietuvas un Latvijas.

Atklājot festivālu, apbalvošanas ceremonijā tika paziņoti ledus skulptūru konkursa laureāti.

Žūrijas simpātiju balvu par individuālo skulptūru ieguva Viačeslavs Boreckis no Polijas un Ainars Zingniks no Latvijas. Žūrijas simpātiju balvu par komandu skulptūru ieguva Latvijas pārstāvji Zīle Ozoliņa-Šneidere un Ainars Zingniks, kā arī Tautvils Poviļonis un Marijus Petrausks no Lietuvas.

Par individuālajām skulptūrām laurus plūca arī Arsentijs Samoilovs no Ukrainas, Mindaugs Tendziagoļskis no Lietuvas, Oleksijs Poda no Ukrainas.

Komandas skulptūru konkurencē godalgotas vietas ieguva Arsentijs Samoilovs un Artjoms Samoilovs, Munhs Erdene Cagaans un Uugancecegs Enhtaivans no Mongolijas, kā arī Vītauts Musteiķis un Ķēstutis Musteiķis no Lietuvas.

Festivāls turpināsies arī svētdien. Festivālā apskatāmi vairāk nekā 65 ledus mākslas darbi, kā arī vērojami paraugdemonstrējumu dueļi un šovi, kā arī plaša kultūras programma kopā ar Latvijas un Lietuvas zvaigznēm.