Valmierā vīrietis 2,49 promiļu reibumā parvadā lielu daudzumu nelegālo cigarešu

© Valsts policija

Valmieras novadā apturēts autovadītājs 2,49 promiļu reibumā un viņa stūrētajā automašīnā atrastas vairāk nekā 230 000 nelegālo cigarešu, portālu "NRA" informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ance Rozīte.

Šā gada 23.janvārī ap plkst.21.45 VP tika saņemta informācija, ka Valmieras novada Vaidavas pagastā pa Valmieras šoseju virzienā uz Valmieru kāda persona ar automašīnu "Volkswagen Sharan" brauc aizdomīgi, kas liek noprast, ka transportlīdzekļa vadītājs, iespējams, ir alkohola reibumā.

Izbraucot uz norādīto vietu, VP Vidzemes reģiona pārvaldes Rietumvidzemes iecirkņa Reaģēšanas nodaļas amatpersonas konstatēja norādīto automašīnu un to apturēja. Pārbaudot vadītāju, policisti noskaidroja, ka 1975.gadā dzimušais vīrietis pie transportlīdzekļa stūres sēdies alkoholisko dzērienu ietekmē. Vīrieša izelpā tika konstatētas 2,49 promiles alkohola.

Tāpat notikuma vietā likumsargu uzmanību piesaistīja tas, ka automašīnā atradās liels daudzums ar kartona kastēm. Veicot automašīnas pārbaudi, policisti automašīnas apskates laikā tās salonā un bagāžas nodalījumā konstatēja un izņēma 23 kastes ar tabakas izstrādājumiem, tostarp, "Winston", "Queen" un citu marku cigaretes bez Latvijas akcīzes nodokļu markām - kopumā 230 135 nelegālo cigarešu vienības.

Pret vīrieti sākts kriminālprocess gan par automašīnas vadīšanu stiprā alkohola reibumā, gan tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu un pārvietošanu lielā apmērā. Par otro no nodarījumiem soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Aizturētais jau iepriekš vairākkārt ir nonācis policijas redzeslokā par līdzīga rakstura likumpārkāpumiem.

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais