Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Par suņa zādzību tiesa piespriež sabiedrisko darbu un kompensāciju 100 eiro apmērā

© Gints Ivuškāns/F64

Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu departaments 31.janvārī, izskatot apsūdzētās un viņas aizstāvja kasācijas sūdzības, nolēma neierosināt kasācijas tiesvedību personas apsūdzībā par suņa zādzību 2021.gada janvārī Ērgļu novadā, līdz ar ko stājies spēkā viņai piespriestais sabiedriskais darbs 160 stundu apmērā, kā arī noteiktā morālā kaitējuma kompensācija par labu cietušajam 100 eiro apmērā.

AT aģentūru LETA informē, ka kasācijas sūdzībās atkārtoti apelācijas sūdzības argumenti, kurus Vidzemes apgabaltiesa, izskatot lietu apelācijas kārtībā, ir izvērtējusi un motivēti noraidījusi.

Atstājot negrozītu pirmās instances tiesas spriedumu, apelācijas instances tiesa atzinusi, ka pirmās instances tiesa detalizēti izvērtējusi lietā iegūtos pierādījumus un pamatoti atzinusi apsūdzētās vainīgumu suņa zādzībā. Tiesa atzinusi par nepamatotu apsūdzētās argumentu, ka viņai nebija nodoma nozagt suni, jo tas ir pretrunā viņas rīcībai. Proti, ka apsūdzētā aizveda suni uz savu dzīvesvietu, veterinārajā klīnikā noformēja lolojumdzīvnieka pasi, kurā kā suņa īpašniece tika ierakstīta apsūdzētā, nomainīja suņa vārdu, veica suņa vakcināciju un mikroshēmas ievadīšanu sunim.

Turklāt jau pēc tam, kad cietusī bija izteikusi prasību atdot viņai piederošo suni, aizveda suni uz veterināro klīniku, kur suns tika sterilizēts. Tiesa atzinusi, ka šādas apsūdzētās darbības pierāda, ka viņa ar suni rīkojās kā ar sev piederošu. Turklāt tiesa nav konstatējusi apstākļus, kas ļautu atzīt, ka suns pirms tā zādzības būtu atstāts bezpalīdzības stāvoklī.