Ceturtdiena, 9.maijs

redeem Einārs, Ervīns, Klāvs

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Kurā Latvijas pilsētā siltumtarifs šomēnes pieaugs par 41%?

© f64.lv, Vladislavs Proškins

SIA "Līgatnes komunālserviss" klientiem no februāra par aptuveni 40% augs ūdensapgādes un siltumenerģijas pakalpojumu tarifi, informē Cēsu novada dome.

No šī mēneša "Līgatnes komunālserviss" ūdensapgādes tarifs būs 1,61 eiro par kubikmetru (eiro/m3) bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), kas būs par 38% vairāk nekā patlaban. Kanalizācijas tarifs būs 2,51eiro/m3 bez PVN, kas būs par 44% vairāk nekā patlaban.

Savukārt siltumenerģijas tarifs ar dīzeļdegvielas kurināmo maksās 204,05 eiro par megavatstundu (Mwh) bez PVN, kas būs par 41% dārgāk nekā patlaban.

Cēsu novada Līgatnes apvienības pārvaldes vadītāja Līga Medne skaidro, ka izmaiņas ūdensapgādes un kanalizācijas sniegto pakalpojumu izmaksās veiktas, balstoties uz pakalpojuma sniegšanas izmaksu sadārdzinājumu, savukārt izmaiņas siltumapgādes izcenojumā nepieciešamas, lai piemērotu atbilstošu izmaksu tarifu siltumapgādei, kuru nodrošina ar dīzeļdegvielas kurināmo.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Līgatnes komunālserviss" apgrozījums 2021.gadā bija 868 430 eiro. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1,42 miljoni eiro. Uzņēmums pieder Cēsu novada pašvaldībai.