Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Dobeles novada domes priekšsēdētāja mēnešalga šogad palielināta par vairāk nekā 800 eiro

© Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

Dobeles novada domes priekšsēdētāja mēnešalga šogad palielināta par vairāk nekā 800 eiro jeb par 23%, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Šogad noteiktais Dobeles novada domes priekšsēdētāja atalgojums mēnesī pirms nodokļu nomaksas ir 4436 eiro, bet domes priekšsēdētāja vietnieku atalgojums pirms nodokļu nomaksas ir 3754 eiro, noskaidroja aģentūra LETA.

Pērnā gada pēdējā sēdē 29.decembrī Dobeles novada dome pieņēma grozījumus Dobeles novada pašvaldības institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības nolikumā.

Pašvaldības domes priekšsēdētāja un viņa vietnieku mēnešalga tiek aprēķināta, likumā noteikto bāzes mēnešalgu, kas 2023.gadā ir 1137,46 eiro, reizinot ar attiecīgā budžeta gadā pašvaldības noteikto koeficientu un noapaļojot pilnos eiro. Domes priekšsēdētāja algai 2023.gadā noteiktais koeficients ir 3,9, savukārt domes priekšsēdētāja vietnieku atalgojumam noteiktais koeficients ir 3,3.

Pērn noteiktā bāzes alga bija 1058,10 eiro, domes priekšsēdētājam pielemtais algas koeficients bija 3,4, kas nozīmē, ka viņa mēneša alga bija 3598 eiro. Savukārt viņa vietniekiem algas koeficients bija 3, līdz ar to alga bija 3174 eiro mēnesī pirms nodokļu nomaksas.

Par nolikuma grozījumiem balsoja 14 domes deputāti - Ģirts Ante (LZS), Sarmīte Dude (LZS), Māris Feldmanis (KPV LV), Ivars Gorskis (LZS), Gints Kaminskis (LZS), Linda Karloviča (NA VL/TB/LNNK), Edgars Laimiņš (JV), Sintija Liekniņa (LZS), Sanita Olševska (JV), Dace Reinika (LZS), Guntis Safranovičs (LZS), Andrejs Spridzāns (LZS), Ivars Stanga (NA VL/TB/LNNK), Indra Špela (LZS). Pret šiem grozījumiem balsoja Edgars Gaigalis (NA VL/TB/LNNK), atturējās Ainārs Meiers (NA VL/TB/LNNK), bet nebalsoja Kristīne Briede (LRA), Andris Podvinskis (LRA) un Viesturs Reinfelds (LRA).

Pērn Dobeles novads novads no pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fonda saņēma dotāciju 3 miljonus eiro, bet 2022.gada novada pamatbudžeta ieņēmumi bija 47,2 miljoni eiro.