Elksniņš pamet "Saskaņu" un veidos jaunu partiju

© Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš pieņēmis lēmumu izstāties no sociāldemokrātiskās partijas “Saskaņa’’un uzsākt veidot jaunu reģionālu politisko spēku.

“Par to, ka Daugavpilī nepieciešams veidot reģionālu platformu, kas apvienotu cilvēkus, kuri spēj domāt gan reģionālā mērogā, gan aizstāvēt Latgales intereses valsts līmenī, es runāju jau 2020. gada pavasarī. Kopš tā laika daudzkārt ir pieaudzis domubiedru skaits, kuri, tāpat kā es, uzskata, ka valstī valdošā elite pret mūsu reģionu ir neobjektīva, ignorē tā intereses, nespēj sadzirdēt un saprast Daugavpils, Rēzeknes, Krāslavas, Preiļu un citu mūsu pilsētu, ciemu, lauku sētu iedzīvotājus. Šodien ir pienācis laiks šiem cilvēkiem apvienoties nopietnā organizācijā,” saka A. Elksniņš.

Viņš uzskata, ka 14. Saeimas vēlēšanu rezultāti uzskatāmi parādīja, ka sociāldemokrātiskā partija “Saskaņa’’ vairāk nav spējīga būt šāds vienojošs spēks. “Saskaņas” pirmsākumos izvirzītās vērtības un darbības virziens ir aizmirsts, bet personīgās intereses kļuvušas svarīgākas par gadiem pārstāvēto vēlētāju vairākuma interesēm."

“Diemžēl sakāve vēlēšanās SDP “Saskaņa” nekļuva par “aukstu dušu”, kas liktu partijai saliedēties un atsvaidzināt tās pamatideju par saskaņas nepieciešamību Latvijas sabiedrībā. Gluži pretēji, partijas līderi nespēja rast kompromisu savā starpā. Pēdējā laikā partijā norisinās atklāta ķīvēšanās par varu, kuras dalībnieki nekautrējas izmantot visdažādākos paņēmienus, sākot ar atklātu populismu, cenšoties izpatikt potenciālajam vēlētājam, beidzot ar mēģinājumiem publiski iznīcināt konkurentus,” vērtē A.Elksniņš.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.