Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Jēkabpils novadā plūdu postījumu dēļ slēgta vai ierobežota satiksme vairākās ielās un ceļos

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Jēkabpilī un novadā plūdu postījumu dēļ slēgta vai ierobežota satiksme vairākās ielās un ceļos, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Pļaviņu ielas posmos satiksme slēgta vai ierobežota; Kārļa Skaubīša ielas posms un Dārzu ielas posms no Krasta ielas līdz dambim satiksmei slēgts. Ierobežota transporta pārvietošanās ātrums Rīgas ielas posmā no Kurzemes ielas līdz Dārzu ielai, slēgts Filozofu ielas posms un autoceļa Pīlādzis - Apsītes posms, bet Neretas ielas posmā pie Bebru ielas sašaurināta brauktuve.

Satiksmei slēgts autoceļa Skudras - Leicāni posms, brauktuves uz "Brēķiem", "Atplūdiem" un "Vīnakalniem". Norit remontdarbi autoceļu posmos Randoti - Līgotnes un Droškāni - Jaunbrēķi.

Pašvaldība lūdz autovadītājus ievērot uzstādītās ceļa zīmes, norobežojošās lentas un nožogojumus.

Kā jau ziņots, Jēkabpilī joprojām turpinās ūdens atsūknēšanas darbi no applūdušajām vietām. Plūdiem atkāpjoties, atsedzas ūdens nodarītie postījumi.

Sakas salā no plūdu ūdens stipri cietis gan aizsargdambis, gan ceļi. Pašlaik vēl gan visi postījumi nav apzināti, jo ne visur ir iespējams piebraukt.

Ūdenslīmenis Daugavā turpina kristies: plkst.13.20 Jēkabpilī tas bija 5,54 metrus virs stacijas nulles līmeņa. Tomēr novadā joprojām spēkā oranžais brīdinājuma līmenis, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Kopš sestdienas rīta, kad Daugavā pie Jēkabpils ūdens līmenis sasniedza augstāko atzīmi pēdējās desmitgadēs, tas samazinājies par vairāk nekā trim metriem.