Vērtēs pašvaldību pieprasījumus kompensēt sniega radītos zaudējumus

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM)šodien izskatīs pašvaldību pieprasījumus kompensēt zaudējumus, kas sniega dēļ radās pērnā gada nogalē un jaunā gada sākumā. Kopumā pašvaldības iesniegušas pieprasījumus par 3,5 miljoniem latu.

Ministrijā aģentūru BNS informēja, ka īpaši izveidota komisija izskatīs pašvaldību iesniegtos pieprasījumus par līdzekļu piešķiršanu neparedzētiem izdevumiem sniega radīto seku novēršanai un to radīto zaudējumu kompensēšanai pašvaldību īpašumos.

Jau iepriekš ziņots, ka lielākie pieprasījumi saņemti no Jelgavas, Ogres novada, Preiļu novada, Rēzeknes, Rīgas, Tukuma novada un Daugavpils.

Lielākā daļa pašvaldību norādījušas būtiskus elektroenerģijas piegādes traucējumus un ar to saistītos papildu izdevumus degvielas iegādei ģeneratoru darbināšanai ūdens piegādes un siltumapgādes nodrošināšanai, kā arī ģeneratoru iegādei un to nomai.

Iepriekš premjers Valdis Dombrovskis (“Vienotība”) izteicies, ka valdība rūpīgi vērtēs līdzekļu piešķiršanu no neparedzētiem gadījumiem.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais