Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Jēkabpilī plāno līdz nedēļas beigām atsūknēt ūdeni no dzīvojamajām ēkām

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Jēkabpilī plānots līdz nedēļas beigām atsūknēt ūdeni no dzīvojamajām ēkām, aģentūru LETA informēja novada izpilddirektors Uldis Skreivers.

Ūdens līmenis Jēkabpilī turpina kristies, šodien pēcpusdienā fiksēts līmenis 7,4 metri virs novērošanas stacijas nulles punkta. Augstākais ūdens līmenis tika fiksēts sestdien rīta pusē, kad tas sasniedza 8,92 metrus virs stacijas nulles punkta.

Pilsētā joprojām ir daudz applūdušu māju un turpinās intensīvs darbs, lai visi Jēkabpils iedzīvotāji varētu atgriezties savos mājokļos. Skreivers skaidroja, ka vēl būs jāatsūknē vairāki miljoni kubikmetru ūdens. Darbs turpinās "ugunsdzēsēju režīmā", jo daudzām mājām vēl ūdens ir līdz logiem, ir pārplūduši pagrabi, pauda izpilddirektors. Uzņēmēji no dažādām Latvijas vietām ir atveduši daudz dažādus sūkņus. Nedēļas nogalē tiek prognozēts sals, un pašvaldības dienesti dara visu, lai māju iekštelpas nepārvērstos par slidotavām. Vēl visām mājām nav pieslēgta atpakaļ elektrība.

Turpinās arī pilsētas aizsargdambja stiprināšanas darbi, vēl palicis stiprināms aptuveni viens kilometrs dambja.

Ceturtdien darbu atsāks skolas un bērnudārzi, ir atcelti satiksmes ierobežojumi, izņemot Pļaviņu ielu, kur turpinās dambja stiprināšanas darbi.

Ūdens līmenis krities arī Sakas salā, bet daļa ceļu tur ir izmirkuši un tāpēc nav izbraucami, pauda Skreivers.

Kā ziņots, sestdien no rīta ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils sasniedzis 8,92 metrus virs novērojumu stacijas nulles punkta, bet naktī uz svētdienu sāka pamazām kristies.