Toms Bricis komentē plūdus Jēkabpilī: Tas ir nebijis fenomens Latvijā

© F64

LTV laika ziņu vēstītāja Toma Briča apgalvojums, ka plūdi Jēkabpilī ir kas neparasts Latvijā, šķiet neticams, jo 1981. gadā ūdens līmenis bija vēl par pieciem centimetriem augstāks.

Atšķirīgais no citiem gadiem ir tas, ka šoreiz plūdus neiraida kušana vien, bet arī sals - ļoti mainīgais temperatūras režīms, kāds iepriekš ziemās Latvijā nav bijis, turklāt apvienojumā ar lielu nokrišņu daudzumu, portālā lsm.lv vēsta Toms Bricis.

Portāls NRA jau rakstīja, ka augstākais ūdens līmenis - 8,92 metri - tika sasniegts sestdien ap plkst.9, un tas bija tikai piecus centimetrus zemāks par 1981.gada pavasara plūdu rekordu.

Pēdējās divās diennaktīs ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils pazeminās nepārtraukti, taču lēni. Upe Jēkabpilī aizvien ir piepildīta ar vižņiem, ledus kustība ir minimāla.

Latvijā

Saeimas Pieprasījumu komisija trešdien noraidīja opozīcijā esošās "Apvienotā saraksta" pieprasījumu premjerei Evikai Siliņai (JV) par valdības rīcību ar nacionālo aviokompāniju "airBaltic", taču sēdē izskanēja pārmetumi premjerei par nevēlēšanos sniegt atbildes uz deputātus interesējošiem jautājumiem.