Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Jēkabpils reģionālajā slimnīcā atsākta pacientu uzņemšana pilnā apjomā

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Šodien no plkst.12 Jēkabpils reģionālajā slimnīcā atsākta pacientu stacionēšana un tiek nodrošināta ārstniecības pakalpojumu sniegšana pilnā apmērā, informē slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Vindule.

Saistībā ar plūdu draudiem slimnīcā 13.janvārī tika izsludināts ārkārtas reaģēšanas režīms (paaugstināta gatavība un reaģēšana), pamatojoties uz Civilās aizsardzības komisijas (CAK) sniegto informāciju par risku paaugstināšanos plūdu draudiem, kas potenciāli var novest pie elektroenerģijas un ūdens padeves traucējumiem.

Pacientu uzņemšana ar operatīvo medicīnisko transportu nenotika, bet tika saglabāta palīdzības sniegšana pacientiem, kas paši ieradās Neatliekamās palīdzības un uzņemšanas nodaļā. 13.janvārī un 14.janvārī tika veikta pacientu pārvešana uz citiem stacionāriem - Rīgā, Madonā, Aizkrauklē, Rēzeknē un Daugavpilī.

Kā ziņots, pirmdien plkst.5 ūdens līmenis Jēkabpils novērojumu stacijā bija 8,24 metri virs nulles punkta. Augstākais ūdens līmenis - 8,92 metri - tika sasniegts sestdien ap plkst.9, un tas bija tikai piecus centimetrus zemāks par 1981.gada pavasara plūdu rekordu.

Pēdējās divās diennaktīs ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils pazeminās nepārtraukti, taču lēni. Iesākumā tas kritās par vienu centimetru stundā, patlaban tas samazinās par diviem centimetriem stundā. Upe Jēkabpilī aizvien ir piepildīta ar vižņiem, ledus kustība ir minimāla.