Plūdu dēļ Jēkabpilī izsludina steidzamu evakuāciju no Pļaviņu ielas, evakuācijas autobusi ir savas vietās

© Kaspars Krafts / F64

Plūdu dēļ Jēkabpilī piektdienas pēcpusdienā izsludināja steidzamu evakuāciju Pļaviņu ielas posmā no Arvīda Žilinska mūzikas skolas līdz Celtnieku ielai, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Evakuācijas autobusi ir novietoti Auseklīša ielā 4a, Zemgales ielā, Jēkabpils Romas katoļu baznīcas stāvlaukumā, Jēkabpils sporta halles stāvlaukumā, Rīgas ielā pie veikala "Mini Rimi" un Kazarmu ielas laukumā. Evakuācijas punkts atrodas Jēkabpils 2.vidusskolā.

Izveidota arī papildus evakuācijas vieta Jēkabpils 3.vidusskolā.

Pēc pašvaldības sniegtās informācijas, iedzīvotāji nesteidz izmantot pašvaldības palīdzību pajumtes nodrošināšanai - līdz plkst.18 Jēkabpils pašvaldība bija izmitinājusi septiņus plūdu dēļ mājas pametušus cilvēkus.

Viesnīcā "Vārpa" tobrīd bija izmitināti trīs cilvēki, bet Jēkabpils 2.vidusskolā - četri cilvēki. 3.vidusskolā līdz plkst18 nebija izmitināts neviens iedzīvotājs.

Savukārt Jēkabpils portāls "Radio1" vēsta, ka saistībā ar plūdu draudiem Jēkabpils reģionālajā slimnīcā apturēta pacientu uzņemšana.

Jēkabpils reģionālajā slimnīcā sakarā ar plūdu draudiem izsludināts ārkārtas reaģēšanas režīms jeb paaugstināta gatavība un reaģēšana, pamatojoties uz Civilās aizsardzības komisijas sniegto informāciju par risku paaugstināšanos plūdu draudiem, kas potenciāli var novest pie elektroenerģijas un ūdens padeves traucējumiem.

Slimnīcai pastāvot draudi evakuācijai. Pacientu uzņemšana ar operatīvo medicīnisko transportu nenotiek, tiek saglabāta palīdzības sniegšana pacientiem, kas paši ierodas Neatliekamās palīdzības un uzņemšanas nodaļā. Kritiskā stāvoklī esošie pacienti tiek pārvesti uz citām ārstniecības iestādēm.

Svarīgākais