Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Valkā un Valgā izvietots kopīgs taromāts Latvijas un Igaunijas dzērienu depozīta iepakojumam

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Valkā un Valgā eksperimentāli izvietots kopīgs taromāts Latvijas un Igaunijas dzērienu depozīta iepakojumam, aģentūru LETA informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) "Interreg" projekta "Packgdepo" projekta koordinatore Santa Kristiāna Šteinblūma.

Depozīta sistēmas dzērienu iepakojums, kas Latvijā darbojas kopš pagājušā gada 1.februāra, ir labs aprites ekonomikas piemērs. Programmas "Interreg" Igaunijas - Latvijas pārrobežu sadarbības projektā no 8.janvāra līdz 29.janvārim veikalā "SuperAlko" Valkā un veikalā "Selver" Valgā būs pieejami kopīgi abu valstu taromāti. Abos taromātos varēs nodot dzērienu depozīta iepakojumu gan ar Latvijas, gan ar Igaunijas depozīta zīmi.

Šteinblūma piebilst, ka vienlaikus Valkā un Valgā tiks veikta arī iedzīvotāju aptauja, lai novērtētu sabiedrības gatavību iesaistīties vienotā dzēriena depozīta iepakojuma sistēmā. Projekts paaugstinās sabiedrības informētību par depozīta sistēmu.

Projektu "Informētības paaugstināšana par iepakojuma depozītu un stratēģiskā pieeja iepakojuma depozīta sistēmas saskaņošanai Igaunijā un Latvijā (Packgdepo)" ievieš Igaunijas Vides ministrija sadarbībā ar VARAM.