FOTO: Ādažos applūstot privātmāju teritorijai, sākta iedzīvotāju evakuācija [papildināts 12:18]

© Ekrānuzņēmums no Facebook

Ādažos, ceļoties ūdens līmenim Gaujas upē, applūdusi privātmāju teritorija, tāpēc sākta iedzīvotāju evakuācija, apstiprina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Ādažu novadā no privātmājām, kuras appludina kāpjošais ūdens līmenis Gaujā, ar laivu izglābti deviņi cilvēki un divi mājdzīvnieki.

No applūstošajām teritorijām evakuētas divas automašīnas.

Savukārt astoņi cilvēki no evakuēšanās atteicās. VUGD darbu notikuma vietā ir beidzis, bet dežūru turpina pašvaldības policija.

Jau ziņots, ka šorīt ap plkst.8 glābēji saņēma izsaukumu uz Nūrnieku ielu Ādažu novadā, kur, ceļoties ūdens līmenim Gaujas upē, applūda vairākas privātmājas.

Notikuma vietā konstatēts, ka applūdusi ceļa braucamā daļa un teritorija pie vairākām dzīvojamām mājām, līdz ar to bija nepieciešams apsekot teritoriju.

Izvērtējot iespējamo apdraudējumu, glābēji ar laivu no privātmājām evakuē cilvēkus un mājdzīvniekus. Darbi veikti sadarbībā ar Ādažu novada pašvaldību.

Ādažu novada pašvaldība sociālajos tīklos norādījusi, ka arī Strautkalnu ceļš ir daļēji applūdis un pašreiz tiek atbrīvots no ledus sanesuma. Pašvaldība lūdz iedzīvotājus izmantot citu ceļu.

Par 35 centimetriem Gaujā cēlies ūdens līmenis Carnikavā, sasniedzot 1,25 metrus. Pašvaldības policija turpina uzraudzīt situācijas attīstību.

VSIA "Latvijas valsts ceļi" mikroblogošanas vietnē "Twitter" raksta, ka plūdu dēļ ir slēgta satiksme pa autoceļu Baltezers-Āņi-Lapmeži. Apbraukšana iespējama caur Garkalni pa autoceļiem Garkalne-Ošlauki (V49) un Ādaži-Garkalne (V46).