Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Bauskā plāno vēl par piektdaļu palielināt siltuma tarifu

© Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

Bauskā plānots vēl par piektdaļu palielināt siltuma tarifu, liecina SIA "Bauskas siltums" Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK) iesniegtais siltumapgādes tarifa projekts.

"Bauskas siltums" no 2023.gada 1.februāra līdz 30.aprīlim siltuma tarifu plāno palielināt līdz 110,04 eiro par megavatstundu (MWh) jeb par 21%, bet no 1.maija plānots pieaugums līdz 110,98 eiro par MWH bez PVN.

Tarifa pieaugumu veido siltumenerģijas ražošanas izmaksu pieaugums par 25% un siltumenerģijas pārvades un sadales izmaksu pieaugums par vairāk nekā 11%.

Šobrīd Bauskā ir spēkā terminētais tarifs 90,89 eiro par MWh bez PVN, kuru bija plānots piemērot līdz 2023.gada 30.aprīlim, un no 1.maija bija apstiprināts beztermiņa tarifs 91,83 eiro par MWH bez PVN. Tagad šie plāni tiek mainīti.

Kā iepriekš informēja "Bauskas siltuma" vadītājs Ilmārs Rūsis, ir veikts iepirkums par šķeldas piegādi, paralēli uzņēmums strādā pie investīciju projekta ar mērķi uzstādīt propāna gāzes apkures sistēmas, pārejot uz ekonomiski izdevīgāku kurināmā veidu, salīdzinājumā ar dabas gāzi.

Propāna iekārtu uzstādīšanu plānots sākt februārī un ekspluatācijā nodot martā. Tā kā atdeve no LPG projekta sagaidāma tikai martā, pašlaik esot nepieciešams paaugstināt siltumenerģijas tarifu energoresursu izmaksu pieauguma dēļ.

Iesniedzot lūgumu SPRK paaugstināt siltumenerģijas tarifu no februāra, SIA "Bauskas siltums" izmanto SPRK sniegto iespēju mainīt enerģijas komponenti siltumenerģijas tarifā atbilstoši energoresursu cenu izmaiņām, skaidroja uzņēmumā. Bauskas novada pašvaldības kopējā dabasgāzes iepirkuma rezultātā ar 2023.gada janvāri dabasgāzes tirdzniecības cena pieaugusi no 68 līdz 129 eiro par MWh. Šķeldas piegādes līgums paredz mainīgu cenu, un kopš līguma noslēgšanas brīža arī tā ir pieaugusi.

SIA "Bauskas siltums" pieder Bauskas novada domei, tās pamatkapitāls ir 1,1 miljons eiro, liecina "Firmas.lv" dati. Uzņēmuma apgrozījums 2021.gadā bija 1,58 miljoni eiro, bet peļņa - 40 414 eiro.