Mārupē diviem ciemiem draud palikšana bez elektrības

© Ekrānuzņēmums/ReTV

Mārupes novada Skultes un Tīraines daudzdzīvokļu namu iemītniekiem nākamgad būs jāizvēlas dzīvot bez elektrības vai vienoties un izbūvēt jaunus elektrotīklus, vēsta ReTV.

Mārupes novada Tīraines un Skultes ciemu iedzīvotāju dzīvokļos pagaidām gaisma vēl deg. Elektroenerģiju abu ciemu iedzīvotājiem kā apakšlietājiem pašreiz nodrošina A/S “Mārupes komunālie pakalpojumi”, tomēr noslēgtajam līgumam beidzoties, uzņēmums vairs nevēlas valdījumā nevienam nepiederošu vecu infrastruktūru sliktā stāvoklī. “Mēs vienkārši esam saimniekojuši tā, kā tas ir bijis ierasts. Mainoties normatīviem, vienkārši ir kaut kas jādara. Arī tīkli plīst, lūst. Tie ir nedroši, un pakalpojuma kvalitāti nav iespējams nodrošināt. Es zinu, ir cilvēki apelējuši, ka mēs ņemam 10% no sadales pakalpojumu maksas. Tie ir 900 eiro mēnesī. Elektriķim alga nesanāk,” saka Dace Šveide, A/S “Mārupes komunālie pakalpojumi” valdes locekle.

Kā atzīst uzņēmuma vadītāja, iedzīvotājiem pašreizējais līgums liedz izvēlēties elektroenerģijas piegādātāju, kā arī saņemt valsts kompensāciju, jo līgums ar elektroenerģijas piegādātāju noslēgts uzņēmumam, nevis iedzīvotājiem.

Pašlaik līgums ir pagarināts līdz jūnija beigām. Ja līdz tam laikam iedzīvotāji nevienosies par jaunu tīklu izbūvi, mājokļi var iegrimt tumsā.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.