Balvos labdarības akcijā "Dzirksteli Ukrainai!" saziedo vairāk nekā 2500 eiro

© Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

Balvos labdarības akcijā "Dzirksteli Ukrainai!" saziedoti vairāk nekā 2500 eiro, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Uzņēmums "Škladi" sadarbībā ar "Ziedot.lv" organizēja labdarības akciju "Dzirksteli Ukrainai!", kas bija veltīta Ukrainai un tās iedzīvotājiem. "Škladi" komanda uzstādīja ziedojumu vākšanas labdarbības telti, kurā bija iespējams iegādāties vietējo uzņēmēju saziedoto produkciju. Labdarības akcijā iegūtie ziedojumi 2538,21 eiro tika novirzīti ģeneratoru iegādei Bahmuta kara lauka hospitālim, kas atrodas 93.brigādes pakļautībā. Bahmuta kara lauka hospitālī atrodas smagi ievainotie karavīri, kuri karo frontes līnijās.

Starp pasākuma apmeklētājiem lielu atsaucību guva Ukrainas iedzīvotāju klātbūtne un viņu gatavotais nacionālais ēdiens - zupa "Boršč" un pašceptā mājas maize - "pompuškas". Pasākuma laikā tika izdalītas aptuveni 250 zupas porcijas. Pasākumā ukrainietes saņēma daudz labu un stiprinošu vārdu, atbalstu, nožēlu par notiekošo un pateicību, jo katrs vēlējās atbalstīt ne tikai ar naudu un vārdiem, bet arī ar lietām, kuras noderētu ikdienas gaitās. Tika saņemtas dāvanas no vietējiem uzņēmējiem, kas dos iespēju iepazīt tuvāk Latvijas kultūru un paradumus. Savukārt Balvu novada iedzīvotāji dāvināja adītas zeķes, šokolādes un planšetdatoru.

Ziedojumu vākšana norisinājās skaidrā naudā, izmantojot iepriekš sarūpētās "Ziedot.lv" ziedojuma kastes. Pēc labdarības akcijas ziedojuma kastes tika nogādātas "Ziedot.lv" birojā, kuru pārstāvji sniedza atskaiti par saziedotajiem naudas līdzekļiem un to novirzīšanu.

Latvijā

“Pareizticīgo baznīca atšķiras no visas pasaules baznīcām ar to, ka baznīcas kā tādas nepiederēja draudzēm, bet valstij. Līdz ar to visi Latvijas pareizticīgo baznīcas (LPB) īpašumi 30. gados piederēja Konstantinopoles patriarhijai. LPB statūtos bija ierakstīts, ka nedrīkst pārdot valsts (baznīcas) īpašumus,” teic Saeimas deputāts Aleksandrs Kiršteins, komentēdams nule samilzušo tēmu par LPB iespējamo iesaisti baznīcas dārgumu transportēšanā uz Krieviju.