Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Policija Liepājā aptur šoferi, kurš braucis dzērumā, bez tiesībām un veicis vēl citus administratīvus pārkāpumus

© Pixabay

Vakar ap pulksten 23.30 Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas patrulēja Liepājā, Ģenerāļa Baloža ielā, kur pamanīja transportlīdzekli “BMW”, kurš tika vadīts nepārliecinoši. Likumsargi ieslēdza gaismas un skaņas signālus un deva norādes šoferim apturēt transportlīdzekli.

"BMW” vadītājs iegriezās daudzdzīvokļu nama sētā, kur apstājās uz izkāpa no automašīnas, dodoties prom, taču likumsargi viņu aizturēja. Ņemot vērā to, ka vīrietis pēc transportlīdzekļa apturēšanas, nebija nodrošinājis to pret izkustēšanos, tas uzripoja Valsts policijas dienesta transportlīdzeklim.

Noskaidrots, ka transportlīdzekļa vadītājs pie stūres bija sēdies alkoholisko dzērienu ietekmē un bez tiesībām. Vīrieša izelpā konstatētas 2,28 promiles alkohola. Tāpat Valsts policijas amatpersonas atklāja vairākus administratīvus pārkāpumus - transportlīdzekļa vadītājam nebija līdzi personu apliecinoša dokumenta, transportlīdzeklim nav veikta tā īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana, kā arī nav veikta valsts tehniskā apskate.

Pret automašīnas vadītāju ir uzsākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē un bez tiesībām, kā arī uzsākti pieci administratīvo pārkāpumu procesi - par transportlīdzekļa vadītāja vietas atstāšanu, ja nav veikts viss nepieciešamais, lai novērstu transportlīdzekļa izkustēšanos no vietas, par transportlīdzekļa vadītāja vietas atstāšanu bez uzaicinājuma, ja transportlīdzeklis apturēts pēc policijas darbinieka pieprasījuma, par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav klāt vadītāja apliecības vai personu apliecinoša dokumenta, par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, par kuru nav veikta tā īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana, kā arī par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram noteiktajā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav atbilstošas kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

Valsts policija atgādina, ka transportlīdzekļa vadīšana alkohola reibumā nav pieļaujama un tā apdraud gan paša, gan apkārtējo veselību un dzīvību. Policija aicina rūpēties par savu un līdzcilvēku drošību un nekādā gadījumā nesēsties pie transportlīdzekļa stūres alkohola reibumā. Tāpat arī līdzcilvēkiem aicinām atturēt draugus, paziņas un pazīstamos no sēšanās pie stūres alkohola reibumā. Jāpiebilst, ka šajā gadījumā transportlīdzeklī atradās arī pasažieri.