Kurzemē sācis snigt; apgrūtināti braukšanas apstākļi

© Mārtiņš Zilgalvis / F64

Kurzemē sācis snigt, un slidenu autoceļu dēļ pirmdienas vakarā ir apgrūtināti braukšanas apstākļi Liepājas, Saldus, Kuldīgas un Ventspils apkārtnē, liecina VSIA "Latvijas valsts ceļi" operatīvā informācija.

Uz valsts galvenajiem ceļiem Kurzemē apgrūtināta braukšana ir pa Klaipēdas šoseju (A11) visā garumā, pa Liepājas šoseju (A9) posmā no Liepājas līdz Blīdenei un pa Ventspils šoseju (A10) posmā no Ventspils līdz Usmai, kā arī pa reģionālo autoceļu Saldus-Kuldīga-Ventspils (P108) un ceļu (P112 un P120), kas ved no Liepājas šosejas caur Kuldīgu Ventspils šosejas virzienā, posmā līdz Rendai.

Pa vietējiem ceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi aizvien ir gandrīz visā Latvijā.

Jau ziņots, ka pirmdienas vakarā un naktī uz otrdienu Latviju no dienvidrietumiem šķērsos sniegputenis, kas pāries lietū, prognozē sinoptiķi.

Ceļi būs slideni. Dienvidaustrumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 13-18 metrus sekundē, nakts gaitā vējš pierims, bet Kurzemes rietumkrastā gaidāmas rietumu vēja brāzmas līdz 19 metriem sekundē.

Dienā daudzviet valstī būs nokrišņi, no rietumiem mākoņu kļūs mazāk.

Gaisa temperatūra, sākot ar nakti, pakāpeniski paaugstināsies, dienā sasniedzot 0..+4 grādus, Kurzemes rietumos jau naktī gaiss iesils līdz +4..+6 grādiem.

Svarīgākais