Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Daugavpils dome negrasās atbrīvot no darba Rotko centra direktoru

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Daugavpils dome negrasās atbrīvot no darba Marka Rotko mākslas centra direktoru Māri Čačku, informē pašvaldības pārstāve Nataļja Ivanova.

"Situācija saistībā ar izstādi ir atrisināta. Jautājums par Čačkas atbrīvošanu no ieņemamā amata netiek skatīts," rakstīja Ivanova.

Sandersa Raudsepa trīs darbu izņemšana no Rotko mākslas centra ekspozīcijas izraisīja asu viedokļu sadursmes sociālajos tīklos. Nosodījumu par notikušo paudusi Nacionālā mākslas muzeja direktore Māra Lāce, Latvijas muzeju biedrība un citi.

Bažas par iespējamo atlaišanu no darba Rotko mākslas centra direktors Čačka paudis medijiem.

Kā iepriekš vēstīja Latvijas Radio, pēc Daugavpils pašvaldības spiediena Rotko mākslas centrs izņēmis no ekspozīcijas trīs pirms mēneša atklātas igauņu keramiķa Sandersa Raudsepa personālizstādes "Nāvīga vēlme nonākt pēcnāvē" darbus. Mākslinieks ciklā "Tavs alternatīvais Jēzus" dažādos veidos interpretējis krustu, tai skaitā izvietojot uz tā vīriešu fallus. Pēc izstādes atklāšanas mākslas centrs un Daugavpils dome saņēmuši virkni reliģisko konfesiju, dažādu kultūras biedrību un iedzīvotāju vēstuļu ar izstādes nosodījumu un aicinājumu ekspozīciju noņemt.