Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

"Delna" jau trešo reizi pieprasa Daugavpils domes paskaidrojumu, kā tika organizēta okupācijas pieminekļa demontāža

© f64.lv, Ilze Zvēra

Biedrība "Sabiedrība par atklātību - Delna" nosūtījusi trešo vēstuli Daugavpils pilsētas pašvaldībai ar lūgumu skaidrot okupācijas pieminekļa demontāžas organizēšanu, jo pirmajās divās vēstulēs tas neesot izskaidrots, informē organizācija.

"Delna" lūdz informāciju par pašvaldības iekšējo kārtību, atbilstoši kurai tiek organizētas cenu aptaujas, kā arī par veikto cenu aptauju par pieminekļa demontāžas darbiem. Vēstulē lūgts precizēt, kad izvēlētajiem pretendentiem tika nosūtīti uzaicinājumi piedalīties cenu aptaujā, cik pretendenti tika uzaicināti, cik ilgs bija termiņš piedāvājumu iesniegšanai, kad tika pieņemts lēmums par cenu aptaujas rezultātiem un noslēgts līgums, un kāds bija noteiktais darbu izpildes termiņš.

Tāpat "Delna" lūdz iepazīstināt ar anonimizētu noslēgto līgumu, jo "Delnas" ieskatā līguma saturam nebūtu pamats noteikt ierobežotas pieejamības statusu, ciktāl informācija neatklāj uzņēmumu, ar kuru līgums noslēgts. Sabiedrībai ir jābūt iespējai sekot līdzi pašvaldības finansējuma izlietojumam un vērtēt izlietojuma efektivitāti, teikts biedrības vēstulē.

Organizācija arī prasa paskaidrot, kāpēc pašvaldība lēma nepiešķirt finansējumu iepirkuma līguma slēgšanai par summu 47 427 eiro bez PVN, savukārt piešķīra finansējumu cenu aptaujā izvēlētajam uzņēmumam par 40 780 eiro bez PVN, kas ir ietaupījums par 6647 euro jeb 14%.

Kā ziņots, padomju pieminekļus Daugavpilī nenojauca SIA "Zeļļi Z", kas bija uzvarējusi Daugavpils pašvaldības izsludinātajā iepirkumā.