Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

VIDEO. Dundagā marihuāna aug blakus tomātiem

© Ekrānuzņēmums

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas Talsu novadā likvidē marihuānas audzētavu, konstatējot tajā 18 marihuānas stādus.

Valsts policijā tika saņemta anonīma informācija par to, ka kāda persona Dundagas pagastā nodarbojas ar marihuānas audzēšanu. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas veica operatīvās darbības un 12.septembrī notika kratīšana kāda vīrieša īpašumā Talsu novadā, Dundagas pagastā, kur divās siltumnīcās tika konstatēti 18 marihuānas stādi.

Likumsargi aizturēja vīrieti, kurš noziedzīga nodarījuma izdarīšanā savu vainu atzīst un iepriekš nav nonācis policija redzeslokā. Ekspertīžu rezultāti liecina, ka kopumā no nelegālās aprites izņemti liels daudzums narkotisko vielu - vairāk nekā 13 kg marihuānas. Neliels daudzums narkotisko vielu atradās arī īpašumā esošajā privātmājā.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas turpina darbu uzsāktajā kriminālprocesā. Saskaņā ar Krimināllikumu, par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Savukārt par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu, ja tas izdarīts ar narkotiskajām vielām lielā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.