Latgalē aizdedzināta ukraiņu bēgļu automašīna

© Foto: Jānis Drels

Latgalē naktī uz piektdienu nezināmas personas aizdedzināja ukraiņu bēgļu ģimenei piederošo žiguli un viesu nama "Villa Roza" īpašnieka Fordu, ziņo portāls "LSM".

Kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā, "Villa Roza" ir kļuvusi par patvērumu pussimts bēgļiem.

Piektdien, īsi pēc pusnakts, cilvēki pagalmā pamanīja liesmas. Tika izsaukti ugunsdzēsēji un Valsts policija, bet bijis jau par vēlu, ukraiņu bēgļu automašīna nodega un to nebija iespējams glābt.

Pēc nepilnas stundas ļaunprātīgi tikusi aizdedzināta viesu nama īpašnieka automašīna Ford, atkal tika izsaukta policija un ugunsdzēsēji, liesmas izdevies nodzēst.

Ukraiņu ģimene kopā ar pensionēto māti Latvijā ieradās maija beigās no okupētās Ukrainas teritorijas. Viņu māja tur ir sagrauta. Ar automašīnu ģimene planoja atgriezties mājās pēc kara.

Valsts policijas pārstāve Diāna Lūkina Latvijas Radio apstiprināja abas dedzināšanas epizodes. Ir aizdomas par tīšu dedzināšanu, un par to ir ierosināts kriminālprocess.

Latvijā

Raugoties uz nu jau samilzušo “Rail Baltica” epopeju, arvien skaidrāk iezīmējas viena ārkārtīgi būtiska lieta. Joprojām nav nekādas skaidrības, kāpēc mums šī trase ir vajadzīga. Kāda vispār ir tās jēga? Gan idejiskā, gan tīri praktiskā, jo pasaulē nekas tāpat vien nebūvējas.

Svarīgākais