Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

700 īpašumiem Carnikavas pagastā plānota adreses maiņa

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Vismaz 700 īpašumiem Carnikavas pagastā plānota adreses maiņa, informē Ādažu novada pašvaldības vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Laima Jātniece.

Pašvaldība informē, ka sākts adrešu sakārtošanas process Ādažu novada Carnikavas pagastā. Adreses ir būtiski sakārtot ne tikai likumdošanas prasību dēļ, bet sevišķi pašu iedzīvotāju ērtībai, jo pēdējā laikā iedzīvotāji daudzviet pielāgo vasaras mājas pastāvīgai dzīvesvietai.

Tāpēc jautājums par dzīvesvietas adreses sakārtošanu kļūst aktuāls, sākot ar pakalpojumu līgumu slēgšanu un beidzot ar preču piegādi uz mājām.

Vairākās bijušo dārzkopības sabiedrību teritorijās atrodas daudzi īpašumi, kur adreses plāksnes nav izvietotas vispār vai esošās adreses ar piesaisti ielai neatbilst faktiskajai situācijai un īpašumiem praktiski nav iespējams piekļūt no adresē minētās ielas. Tāpat ir vietas, kur īpašumu numerācija ielai nav secīga. Tie visi ir apstākļi, kas apgrūtina mājokļa atrašanu gan palīdzības dienestiem, gan pastniekiem, piegādēm, tāpēc adreses nepieciešams sakārtot.

Pirmos adrešu maiņa skars Garciema īpašumus, kas atrodas Ābolu, Aveņu, Puķu, Mazā Dārza, Mazā Ceriņu, Mazā Ķiršu un Zemeņu, Kalnu un Kanāla ielās.

Pašlaik prognozējamais īpašumu skaits Carnikavas pagastā, kuriem adrese būtu jāmaina, ir vismaz 700. Adreses maiņa nenotiks objektīvu šķēršļu gadījumā, piemēram, ja uzsākts detālplānojums.

Adrešu sakārtošanu koordinēs pašvaldības nekustamo īpašumu speciālisti sadarbībā ar Ādažu novada būvvaldi un teritorijas plānotājiem, ka arī ar Valsts zemes dienesta Adrešu reģistra departamentu.

Ādažu pagastā pagājušajā gadā tika pabeigta vērienīga adrešu maiņa - trīs gadu laikā tika sakārtotas aptuveni 1000 īpašumu adreses, izveidotas 60 jaunas ielas.

Īpašnieki, kuru īpašumiem mainīsies adrese, saņems individuālus paziņojumus pēc adreses maiņas uz deklarēto dzīvesvietu, bet daudzdzīvokļu mājās informācija par adreses maiņu tiks izvietota pie ieejas durvīm, vienlaikus ar atbildēm uz aktuālākajiem jautājumiem. Visu mainīto adrešu saraksts tiek publicēts pašvaldības tīmekļvietnē.